Witam!!!! Mam pytanko czy ktos wie gdzie jest w kole zamontowany ten czujnik abs-u. bo musze wymienic i nie wiem gdzie on jest. Naj lepiej bardzo bym prosil fotke jak by ktos mial.
156 TS 98r sedan 2.0 poj.
Witam!!!! Mam pytanko czy ktos wie gdzie jest w kole zamontowany ten czujnik abs-u. bo musze wymienic i nie wiem gdzie on jest. Naj lepiej bardzo bym prosil fotke jak by ktos mial.
156 TS 98r sedan 2.0 poj.
Ostatnio edytowane przez tomcio83 ; 10-09-2010 o 16:10
Które koło? Zresztą najłatwiej będzie Ci znaleźć czujnik po kablu. Jest to ten grubszy kabel idąca ze zwrotnicy i łączony w komorze silnika żółtą kostką na kielichu amortyzatora. Jak zdejmiesz koło to zobaczysz za tyłu za tarczą czujnik wetknięty w piastę i zakręcony śrubką (bodajże imbus). Najłatwiej do niego dojść po zdjęciu tarczy ale da się też odkręcić inaczej.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 03-09-2010 o 16:21
jak na złość L+P przód
aha czyli on jest od strony mocowania kola nie od tyłu, a ja szukalem z tyłu tarczy , zacisków itd.
nie znalałlem bo kabelek urwany i wisi kolo amortyzatora
to dobrze go szukalem ze stylu jest.
Powiedzcie mi czy to prawda że.......
Byłem podłączyc moja alfe pod kompa okazało sie ze przerwa w prawym przednim kole.
Pytam mowie.
Patrzylem na kabelki wygladaja ok . czy moze walnac czujnik w kole .
odp. tak moze.
To kupie i zamontuje sobie
odp. nie zamontujesz sobie sam bo tam trzeba bawic sie czujnikiem czyli wsadzic głebiej lub płycej <<------------ czy to prawda ???