Wszedłem w posiadanie kilka dni temu ar z 2.5. Alficzka dymi dosyć mocno. Co może być powodem?
Na mocy nie straciła nic. Może być to wina katalizatora?
Jeżeli chodzi o olej to nie mam pojęcia ile bierze, dopiero jutro bede szedl ja zarejstrować.
Wszedłem w posiadanie kilka dni temu ar z 2.5. Alficzka dymi dosyć mocno. Co może być powodem?
Na mocy nie straciła nic. Może być to wina katalizatora?
Jeżeli chodzi o olej to nie mam pojęcia ile bierze, dopiero jutro bede szedl ja zarejstrować.
Kolor dymu na moje oko określam jako ciemno szary. W moim mieście jest teraz kolo 12 stopni. Druga alfa pali bez problemu i nie dymi.
Raczej bardzo duży tłumik końcowy nie będzie wpływał na ilość wypuszczanmych spalin?
jak kolega wyzej pisal, przejedz sie i posprawdzacj, bo gdyby to byl "bialy" dym szczegolnie przy zimnym silniku to nie masz sie czym przejmowac![]()
Zapewne umarła sonda, auto przelane i wali na szaro.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Cześć.
Właśnie się przesiadłem z Probe 2.5v6 do Alfy 156 2.5v6 i miał bym pytanie co do dymienia. Auto niesamowicie dymi przy zimnym silniku, przy rozgrzanym trochę mniej, lecz moim zdaniem i tak za dużo. Probe dymił, ponieważ brał olej, lecz porównując ilość dymu to z Alfy wydobywa się naprawdę tego dużo (skromnie mówiąc).
Jedź na stację diagnostyczną niech ci sprawdzą analizę spalin
Bez jechania tam wiem, że coś jest nie tak :/ wiem, że poprzedni właściciel wyjął katalizator, ale nie sądzę aby przez to był aż taki efekt dymienia. Sporo moich znajomych ma auta bez katalizatora i na pewno tak nie dymi...
Źle zdiagnozowałem to. Dymi bardziej na biało. Nigdy nie spotykałem sie z takim dymieniem i dym wydawał mi się troszke ciemniejszy.
Nie przejmuje się tym. Kopci na jasno. Wszystko jest ok. Byłem u mechanika i mam strumienice zamiast kata.
Tematu już nie odkopujcie![]()