Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Kolejna sprawa skrzynia xD

Kreweta
    Gość

Domyślnie Kolejna sprawa skrzynia xD

Wsadziłem silnik wszystko już ładnie poskręcane ale mam problem bo wsadziłem sam silnik trzyma się na 2 łapach i od dołu na kobylce chce włożyć skrzynię ale tu zaczynają się schody. Nijak nie wchodzi :/ od dołu od góry wgl. Zdejmował ktoś skrzynię w Alfie? którędy ? odkręcaliście półośki ?i cały ten hydrauliczny mechanizm od sprzęgła ? bo to mi głównie blokuje i nie mogę nasadzić jej ... jakieś pożyteczne rady ? oczywiście o półośkę chodzi mi lewą od kierowcy bo prawą narazie zdjąłem . Lewa jest odkręcona ale nie chce wejść bo zaczepia mi się o belkę łączącą wahacze

homel86
    Gość

Domyślnie

nie powinienes najpierw skrzyni wrzucic??

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    123

Domyślnie

homel86 ma rację - skrzynię wrzucisz jedynie w komplecie z silnikiem.

Kreweta
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał cichy Zobacz post
    homel86 ma rację - skrzynię wrzucisz jedynie w komplecie z silnikiem.
    Thx tego się właśnie obawiałem wiesz ja jestem wyjątkowym swaperem przekładkę robię ręcznie samemu i na podwórku wyciągnąłem stary silnik ze skrzynią nowy wsadziłem samemu bo myślałem że będzie łatwiej ale będę musiał ze skrzynią . tak dla sprostowania nie mam sprzętu wkładam ręcznie od dołu silnik . Auto podniosłem na cegłach wciągnąłem silnik potem opuściłem auto na silnik i podlewarowałem silnik do lap. bez skrzyni było łatwiej włożyć ale musze od nowa ze skrzynią ale dzięki za info wiele mi pomogło

Użytkownik Pirat drogowy Avatar themim
    Mieszka w
    Krk
    Auto
    AR 145 1,9jtd 2000r

Domyślnie

Kreweta pełen szacun... wiem co to znaczy bo wymienialem tak silnik w garbusie, w ktorym akurat to bylo proste...
    Diagnostyka komputerowa, kasowanie błędów
    Sprzedam Alfe 145!

homel86
    Gość

Domyślnie

hehe kolego jestes wariat ale jak najbardzie pozytywny tylko powiedz mi jak ci sie udalo dolem silnik wyciagnac? a sorka w ts pewnie jest to mozliwe

Kreweta
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał homel86 Zobacz post
    hehe kolego jestes wariat ale jak najbardzie pozytywny tylko powiedz mi jak ci sie udalo dolem silnik wyciagnac? a sorka w ts pewnie jest to mozliwe
    A podniosłem sobię autko z przodu na wysokość 1 metra pozdejmowałem wszystko zderzak koła . podsawiłem żabe hydrauliczną. odkręciłem z łap silnik i skrzynie i opuściłem na 2 małe cegiełki a z nich to już wyciagnąłem na ziemie pod kątem pod autem tak samo wsadziłem nowy silnik

homel86
    Gość

Domyślnie

nie zagladalem nigdy pod spod w ts'ach to w sumie nie wiem jak tam jest u mnie w bx dolem by nie przeszedl i wlasnie i wlasnie stad takie moje zapytanie bylo jak tam wgl prace postepuja poskladales potworka juz??

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał homel86 Zobacz post
    nie zagladalem nigdy pod spod w ts'ach to w sumie nie wiem jak tam jest u mnie w bx dolem by nie przeszedl i wlasnie i wlasnie stad takie moje zapytanie bylo jak tam wgl prace postepuja poskladales potworka juz??
    Nie zgodzę się, boxera chyba łatwiej dołem wyjąć niz gorą.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    123

Domyślnie

Cytat Napisał saroo Zobacz post
    Nie zgodzę się, boxera chyba łatwiej dołem wyjąć niz gorą.
    owszem,ale w 33 .W 145-tce sam silnik dużo łatwiej wychodzi górą,zarówno 8V jak i 16V.W opuszczeniu na dół przeszkadza przednia belka.W tym roku przerabiałem temat wymiany 1,4 jak i 1.716V.