witam chce wymienic chlodnice w mojej alfie 1,9jtd 16v m-jet,zastanawiam czy wymiana jest prosta czy sobie poradze,prosba do tych ktorzy to zrobili sami co trzeba zdemontowac zeby poszlo sprawnie,krok po kroku,dzieki za pomoc![]()
witam chce wymienic chlodnice w mojej alfie 1,9jtd 16v m-jet,zastanawiam czy wymiana jest prosta czy sobie poradze,prosba do tych ktorzy to zrobili sami co trzeba zdemontowac zeby poszlo sprawnie,krok po kroku,dzieki za pomoc![]()
Zajęło mi to cały dzień i udało się wszystko, ale powiem szczerze, że miałem chwile załamki. Więcej bym się tego nie podjął.
Ja wymieniałem bez demontazu zderzaka, bo pod blokiem nie ma warunków na to. tak więc są 2 szkoły, ze zdjęciem zderzaka i bez zdejmowania.
ze zdejmowaniem zderzaka:
- odkręcasz śruby między refelktorami na zderzaku
- odkręcasz śruby w zderzakach z boku, aby zdemontować zderzak
- odkręcasz 2 chłodnice od siebie, tzn chłodnicę klimy od chłodnicy wody
- odpinasz 2 węże i wyciągasz
bez zdejmowania zderzaka:
Sytuacja taka sama, poza faktem, że nie odkręcasz zderzaka i masz poranione ręce.
Po zamontowaniu zalewasz płynem i włączasz silnik. Nie musisz nic odpowietrzać.
Powodzenia
co musze zrobic zeby spuscic caly plyn z chlodnicy z obiegu,oprucz odkrecenia i spuszczenia z najnizej polozonego weza,cos czytalem o wlaczeniu wentylatorow
to co silnik zapalic, czy tylko zeby kontrolki sie zapalily i wlaczyc nawiew, jak dlugo to ma trwac,dzieki
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
to co wymiana chodnicy trudne czy latwe zadanie![]()
ja uważam, że w skali 1do 5 to 4
bez zdejmowania zderzaka nie da rady, nie ma którędy odkręcić chłodnicy klimy i tego spojlera przy niej
Ja ostatnio sam wymieniałem chłodnicę klimy, z 2 lata wcześniej zwykłą chłodnicę, zajęło mi to ok. 3 godzinki bez pośpiechu. Zderzak wystarczy odkręcić tylko z jednej strony, osłona pod silnikiem opadnie, odkręcasz chłodnicę klimy i ten plastki, kpl. wentylatory (uwaga! wkręty są łamliwe, nie dokręcaj zbyt mocno) i wyciągasz chłodnicę górą.
---------- Post dodany o godzinie 09:47 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:41 ----------
maks. kilka sekund ale możesz też dmuchąć parę razy w zbiorniczek
Kolego, tak jak pisałem wyżej, ja dałem rade bez demontażu zderzaka, pomimo, że zajęło mi to cały dzień i miałem pocharatane palce.
Śruby odkręcałem poprzez wyciągniecie kratek w zderzakach, a chłodnicę górą wyciągnąłem.
---------- Post dodany o godzinie 12:24 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 12:22 ----------
włącz żeby wciągnął cały płyn i się troszke rozgrzał. Póxniej dolewasz troszkę i tyle. ja po wymianie (a robiłem to przed wakacjami) nie musiałem w ogóle dolewać płynu. Takie dobre jest chłodzenie