Wrzucam tutaj - proszę przenieść, jeśli musi być gdzie indziej:
http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,352..._z_Polska.html
Wrzucam tutaj - proszę przenieść, jeśli musi być gdzie indziej:
http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,352..._z_Polska.html
Moim zdaniem jeżeli ktoś chce jeździć z kierownicą po prawej stronie powinien mieć do tego prawo. Ale to nie zmienia faktu, że u nas jest ruch prawostronny i kierownica po tej samej stronie nie bardzo jest odpowiednia, może to kwestia przyzwyczajenia ale śmiesznie nawet zabierać pasażera![]()
Słyszałem już o tym człowieku. Jeśli ten przepis wejdzie w życie, to ten palant będzie miał niejedno ludzkie istnienie na sumieniu.
Czy wyobrażacie sobie podróżowanie takim samochodem na co dzień po polskich drogach poza autostradami? (których i tak nie mamy).
Za każdym razem kiedy z naprzeciwka będzie nadjeżdżać ciężarówka, albo autobus będę się zastanawiał, czy przypadkiem kretyn Grzegorz Dorobek, albo jemu podobny imbecyl pozbawiony zdrowej wyobraźni nie będzie się zabierał za wyprzedzanie swoim vauxhaull'em (czy jak to się tam nazywa).
Ci pajace z UE, chyba nie wiedzą nawet gdzie Polska leży, nie mówiąc już o zapoznaniu się z jej infrastrukturą. Bo nikt przy zdrowych zmysłach nie zezwoliłby na prawo do rejestracji w naszym kraju pojazdów z kierownicą po prawej stronie...
Mało jest wypadków na polskich drogach? Nie ma dnia, byśmy nie słyszeli o jakiejś drogowej tragedii.
Proponuję zrobić zrzutę na przekładkę dla tego pana Grzegorza Dorobka.
Pozdrawiam.
- Rafał
nie wiem co prawda jak jest teraz - niech napiszą koledzy z wysp
ale jak byłem dawno temu na wyspach to pojazdem "naszym" mogliśmy się poruszać chyba tylko jeden dzień od wjazdu na teren GB i potem już lipa
po mojemu też nie bardzo te całe unijne przepisy w tym przypadku
ale zastanawia mnie teraz jeszcze bardziej jak jest u nich ( GB ) na dzisiaj
Wiem że jakieś dwa lata temu jak jeździłeś autem z kierownicą po lewej stronie ,nie posiadającym brytyjskich tablic , dłużej niż pół roku to auto takie było konfiskowane przez policję i sprzedawane na aukcji .Było to spowodowane tym ze m.in. Polacy w takich autach powodowali masę wypadków . Większośc po pijaku ...
Jak jest teraz niewiem , bo nie jestem na bieżąco.
W tej chwili możesz jeździć pół roku, lub też możesz przerejestrować nasz samochód, zmieniając światła, licznik musi być w milach. Przechodzisz MOT (przegląd), kupujesz tax, ubezpieczeni i śmigasz. ..ujowo się jeździ z kierownicą po niewłaściwej stronie.
prodigyboy nie chodziło o wypadki tylko niepłacenie taxu.
Po pijaku to i kierownica po środku nie pomoże.
Coś podobnego chciałem napisać ;-)