Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Podświetlanie zegarów

filonq
    Gość

Domyślnie Podświetlanie zegarów

Witam, dzis zrobilem miske olejowa, wszystko gra. Jutro zmieniam termostat, ale kolejny problem od kupna samochodu nie swieca sie zegary (zaden) jutro sprawdze bezpiecznik ale obstawiam zaroweczki ktore podwietlaja. I pytanie do Was jakie zarowki zastosowac? i ile ich jest? przegladalem allegro i nie ma wzmianki na ten temat. czekam na rady pozdrawiam

Użytkownik Świeżak Avatar przemoo84
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    BYŁA 145 1.9 JTD 2000 r. :-(

Domyślnie

zacznij od przeglądnięcia forum a nie allegro
    było o tym sporo

rodzaj żarówek - 1,2W T5
    ile ich jest to dokładnie nie wiem
    ale są tanie, niecały 1ZŁ za szt.

pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rooshyo
    Mieszka w
    NBR - Niebezpiecznie Blisko Rosji;)
    Auto
    Służbowe 500 koni

Domyślnie

5 albo 6. Generalnie operacja łatwa, szybka i przyjemna

filonq
    Gość

Domyślnie

zgodnie z tym co mi podales http://allegro.pl/zarowka-zarowki-12...249167858.html beda pasowaly? ale myslisz ze to beda zarowki skoro nagle zniknelo cale podswietlanie? nawet jakby ich bylo 5 .. to 5 naraz?

---------- Post dodany o godzinie 00:47 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:42 ----------

zarowki zamowione oby to bylo to

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rooshyo
    Mieszka w
    NBR - Niebezpiecznie Blisko Rosji;)
    Auto
    Służbowe 500 koni

Domyślnie

Sprawdź bezpiecznik na wszelki wypadek, ale mi kiedyś też wysiadły wszystkie na raz. Tylko to było w zeszłą zimę w straszne mrozy i może to one spowodowały. A jakoś niedawno wymieniałem znowu, jak przepali się pierwsza to zaraz sypią się następne i w końcu gdzieś w ciągu dwóch tygodni od przepalenia pierwszej, wysiadły po kolei wszystkie.
    Zarówki takie jak na aukcji, idź do pierwszej lepszej stacji paliw i dostaniesz po ok. 1 PLN za sztukę.

EDIT: No i się spóźniłem bez sensu będziesz czekał na paczkę jak mogłeś mieć bez problemu od ręki

filonq
    Gość

Domyślnie

dzieki za pomoc zobaczymy co bedzie dalej zarowki beda w czwartek ale chyba za zapas zostawie i kupie jutro na stacji i wymienie. tylko grzenie sie silnika by mi pozostalo ale miejmy nadzieje ze wymiana termostatu pomoze. jestem nowy w Alfach .. wczesniej BMW. prostsze rozwiazania. ale zaryzykuje

Użytkownik Świeżak Avatar przemoo84
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    BYŁA 145 1.9 JTD 2000 r. :-(

Domyślnie

nie można od razu stwierdzić że to na bank wina żarówek, ale jest to dość powszechny problem w alfach. czasami żarówki te się nie pala tylko wypinają się i wystarczy je docisnąć i znów bedzię ok. a jak kupiłeś AR to było podświetlanie ?bo jak nie to skąd wiesz że spaliły się 5 odrazu ? hehe

filonq
    Gość

Domyślnie

Przemo kupilem ja z komisu, gosc zapierdal sie ze podswietlanie bylo na 100% jak ja bral. Sluchaj te 8,90 zl za zarowki to grosze, niech leza w zapasie a dzis po pracy zabiore sie za rozebranie zegarow. Wogole to wystarczy te 2 sruby odkrecic i zegary wyjda? Czy jakas magia zeby to zrobic ?

Addios
    Gość

Domyślnie

Wykręcasz te dwie śrubki co są w ramce (klucz imbus chyba 3) i wyciągasz całą ramkę. Licznik trzyma się jeszcze na 4 śrubach i dopiero jak je wykręcisz to wyjmiesz licznik.