Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Awaryjnosc 155 disla

Shadow_Lord
    Gość

Domyślnie Awaryjnosc 155 disla

Jest do kupienia alfa z 93 roku w sumie za smieszne pieniadze ale interesuje mnie awaryjnosc modelu w wersji disla ten silnik jakos dziwnie pracuje przyspiesza i zwalnia na wolnych obrotach ale nie o to mi chodzi bo silnik bym mial do niej za grosze interesuje mnie jak spisuja sie w eksploatacij no i jakie jest spalanie z tego co pamietam to jest to silnik TD
    Pozdro

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Życie z pasją!
    145 1.9 TD
    147 1.9 JTD 16V
    Lancia Delta III 1.6 JTDM

Arek 146
    Gość

Domyślnie

Jest to 1,9TD czy 2,5TD ?

Shadow_Lord
    Gość

Domyślnie

1.9TD glowy nie dam sciac ale napewno nie miala ponad 2 litry wiec chyba 1.9 facet chce ja na czesci opylic ale szkoda jej widac ze jeszcze pokazala by male co nie co sadze ze jest po prostu zaniedbana i tyle i coraz mocniej sie zastanawiam zeby powiększyć "rodzinke" ale jezeli mam ja kupic i 2 tyle wsadzic zeby jezdzila to troche mi sie odechciewa w swoja P4 wsadzilem juz ponad 2 razy kwote za ktora ja kupilem a to jeszcze nie koniec bo musze skrzynie wymienic a to kolejne 600zl ehh dla tego napisalem ten temat na co zwrucic uwage przy kupnie tego wlasnie modelu
    Pozdrawiam

Arek 146
    Gość

Domyślnie

Jeżeli chodzi o 1.9TD jest zdecydowanie prostsza sprawa. Pompa wtryskowa mechaniczna, prosty silnik (ten sam co fiat tipo, tempra i lancia dedra, delta.) Silnik był także montowany w alfie 145/146. Jeżeli odpala na zimno przy obecnych temperaturach, turbo jest suche, auto przyspiesza to raczej nic tam nie wyjdzie. Można ewentualnie sprawdzic ciśnienei sprężania.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar frynas
    Mieszka w
    sieradz/międzyrzecz
    Auto
    FIAT CROMA 1.9 16v 150KM

Domyślnie pytanie z innej beczki

ile pala wasze alfy...chodzi mi o silnik 1,9TD....nie wiedziec czemu ma on oznaczenie 2,0TD...ale mniejsza o to ...ile wam pala wasze alfy...ja swojej jeszcze nie litrazowałem...a gdzies w necie wyczytałem ze w miescie pali 9l/100km...to chyba duzo jak na disela co???pozdrawiam
    alfa romeao 146 1,9TD

wisiol
    Gość

Domyślnie

No ja choćbym nie wiem jak się starał to jeszcze 7 litrów nie udało mi sie przekroczyć. Przy normalnej jeździe to wychodzi mi jakieś 6,5 w miście, a na trasie jak będziesz 90 km/h jechał to może ci się udać zejść do 4,5