Witam wszystkich mam do Was kilka pytań odnośnie Alfy takiej jak w temacie. Moja Mała jest już trochę wysłużona i w związku z tym chciałby o nią zadbać ,tzn powymieniać płyny, rozrząd, oleje itp. Przyjechałem Nią z Bremy do Wrocławia, zrobiłem 800 kilometrów i wzięła mi trochę oleju (tzn 1 cm na bagnecie)teraz mam trochę poniżej minimum i muszę jej dolewkę zrobić ,więc mam do Was pytanie jakiego do tego oleju użyć, dodam, że nie wiem jaki był wcześniej wlany. Zapytam jeszcze ile Wam wasze Alfy biorą? Teraz reszta pytań do Was:
1. Jaki olej do przekładni i do silnika Jej wlać?
2. Jaki płyn do wspomagania, hamulców i chłodnicy mam Jej dać, jaki Wy stosujecie?
3.Mam z nią mały problem, bo wpada mi pedał od hamulca głęboko i muszę trchoę nim pod pompować żeby było ok i zastanawiam się co z tym zrobić, podejrzewam , że jest mało płynu, albo są zapowietrzone hamulce. Dodam, że moja myszka ma ABS.
4. Ile może kosztować rozrząd do mojego bokserka.
5. Czy możecie mi polecić jakieś warsztaty w okolicach Wrocławia które radzą sobie z naprawami Alf.
5. Jak zlikwidować bujanie się i bardzo luźną pracę drążka od biegów.
6. Jest jeszcze kilka pierdół do zrobienia,a le to są szczegóły. Tym się bedę martwił pooźniej.
Pozdrawiam wszystkich AlfistiDo zobaczenia na drodze
![]()