Co sądzicie o pomyśle założenia do Alfy sensora deszczu. próbował już ktoś to zrobić??
Co sądzicie o pomyśle założenia do Alfy sensora deszczu. próbował już ktoś to zrobić??
Jechałem alfą z fabrycznym sensorem deszczu i nie podobało mi się jego działanie. Jak się przyspieszało w deszczu to układ zwiększał prędkość zgarniania wycieraczek, ale jak się zwalniało to bieg wycieraczek zostawał już na tym najwyższym i nie zwalniał.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Zgadzam się też mam w 166 fabryczny czujnik deszczu, można sobie ustawić czujność tego cacka, jednym słowem super sprawa, a monochromatyczne lusterko jeszcze lepsza.Napisał Matt21
mam prośbe mam ten sensor deszczu i nie wiem jak z niego kozystać mozesz mnie pomoc sqladak
janczyz
A nie masz instrukcji obsługi auta??? jeśli nie to u góry w dziale 156/166 jest zamieszczona ściągnij przeczytaj i będziesz miał wszystko jasne.Napisał JanCzyzewski
Ale tak na marginesie przestawiasz przełącznik wycieraczek na 1 pozycję i wycieraczki same chodzą gdy trzeba i tak szybko jak trzeba.
Alfa 33 Permanent 4
Alfa 166 2,4 Jtd ---- Była
Alfa 33 1,4 imola ---- Była
Alfa 156 Sport Wagon 1,9 16v Jtdm
Odpowiem jak u mnie:Napisał JanCzyzewski
Jak masz włączony silnik włącz wycieraczki na pozycje 1 i wtedy wycieraczki powinny zetrzeć szybę sygnalizując działanie sensora, pokrętłem na prawej manetce możesz sobie ustawić czułość. Po każdorazowym wyłączeniu zapłonu musisz przełączyć dźwignię na pozycje pierwszą inaczej sensor nie będzie pracował, wszystko jest ładnie opisane w instrukcji.
Panowie chyba mam zwalony ten sensor. Jak włącze na pierwsza pozycje to wycieraczki wytrą raz i są w gotowości. Czy deszcz pada czy nie to okresowo wycierają szybę np co 20 sekund pokrętłem jak ruszę to tylko czs się zmienia ale zawsze cyklicznie w tym samym czasie. Myśle jak deszczu nie ma to nie powinny wycierac szyby.
janczyz
He he może wcale nie masz zamontowanego sensora i dlatego ci nie działa.Napisał JanCzyzewski
Alfa 33 Permanent 4
Alfa 166 2,4 Jtd ---- Była
Alfa 33 1,4 imola ---- Była
Alfa 156 Sport Wagon 1,9 16v Jtdm