Witam!
Mam kilka drobnych (mam nadzieję) problemów z moim Alfiątkiem. Może ktoś mógłby mi coś doradzić?
Pierwsze, to podobny temat jak był poniżej, mianowicie szyb. Tylne szyby bardzo powoli się podnoszą. Spróbuję zastosować metodę proponowaną. Ale jeszcze dochodzi do tego przednia szyba od strony pasażera - przycisk mój (kierowcy) się zacina, i czasami mogę otworzyć szybę pasażera, a czasem nie. Ale przycisk pasażera dobrze chodzi. Czy gdzieś mógł się zablokować mój przycisk? I jak to można naprawić?
Druga rzecz, to wsteczny. To, że ciężko wchodzi, to wiem, i bardzo powolutku wrzucam wsteczny, uprzednio zatrzymując się całkowicie. Ale niedawno zaczęło coś dziwnie zgrzytać jak ruszę do tyłu. Nie zawsze, ale czasem ruszając na wstecznym słychać taki zgrzyt w podwoziu, z tyłu.
Mam jeszcze problem z kontrolką świateł. Mam włączone światła mijania, a na desce mi pokazuje, że mam światła postojowe włączone. A jak mam postojowe, pokazuje to samo. Jakiś bezpiecznik?
Ostatnia drobna sprawa - żarówka środkowa przy wskaźnikach z przodu na desce rozdzielczej mi się spaliła (ta podświetlająca obroty). Jak się wymienia te żarówki w Alfie?
Przepraszam, że tyle tematów na raz, i z góry dziękuję za radę!! Pozdrawiam cieplutko!![]()