Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Temat: amortyzatory tył

obw
    Gość

Domyślnie amortyzatory tył-problem

Witam. Dzisiaj miałem przygodę puścił mi amor tył i sprężyna wbiła go w oponę i jakimś cudem nic się nie stało po za dymem z palącej się opony i strachu kierujących obok i mojej żony Straty to amor(y) tył plus opona. Moje pytanie co doradzacie kupić? Moja wersja 2,0 benzyna 99' sport pack ze wszystkim. Czy jakieś sportowe spasują i czy można to samemu wymienić?
    Ostatnio edytowane przez obw ; 13-11-2010 o 19:50

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Bilstein - Amortyzator Bilstein B4 Gas
    Takich musisz szukać
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

czarlz
    Gość

Domyślnie

Wersja sportpack? Bielstein B4? Chyba nie pasuje

Jeśli masz sportowe zawieszenie, to masz też sportowe sprężyny, więc Bielstein B4 nie będzie odpowiednim amortyzatorem. Jest to amortyzator zamienny ze standardowymi (niesportowymi). Powinieneś szukać:
    SACHS: 556313 (przód) + 556309 (tył) lub z oryginalnych: 60656819 (przód) + 51755238 (tył). Żeby mieć 100% pewność powinieneś podać numer swojego amortyzatora.

Pzdr

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix Zobacz post
    Bilstein - Amortyzator Bilstein B4 Gas
    Takich musisz szukać

Niestety się nie zgodzę, B4 i sportpackowa sprężyna = dobijanie itp.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Użytkownik Romeo Avatar borsukmax
    Mieszka w
    piotrków trybunalski
    Auto
    ALFA ROMEO 156 1.8 106KW TS

Domyślnie

dupa nie dobijanie mam sport paca,osobiscie zakupiłem bilstein b4 ,i jest ok,nic nie dobija a komfort taki sam,no chyba ze jeździsz na co dzień po torze 10 tysiącami ostrych zakrętów,piszą takie głupoty ze się płakać chce.zapytaj w sklepie,tam nawet nie zapytają op sport paca
    op-bluzgi
    Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 14-11-2010 o 12:39

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał borsukmax Zobacz post
    dupa nie dobijanie mam sport paca,osobiscie zakupiłem bilstein b4 ,i jest ok,nic nie dobija a komfort taki sam,no chyba ze jeździsz na co dzień po torze 10 tysiącami ostrych zakrętów,piszą takie głupoty ze się płakać chce.zapytaj w sklepie,tam nawet nie zapytają op sport paca

To gratuluje całkowicie nie przemyślanego zakupu, i jazdy kichowato prowadzącym się autem
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    BMW E60 530i

Domyślnie

Jeśli chodzi o Bilsteina to dedykowanym amorem do sport pack'a jest seria B8.

Użytkownik Romeo Avatar borsukmax
    Mieszka w
    piotrków trybunalski
    Auto
    ALFA ROMEO 156 1.8 106KW TS

Domyślnie

To gratuluje całkowicie nie przemyślanego zakupu, i jazdy kichowato prowadzącym się autem moje akurat prowadzi sie dobrze,a wy tylko chlopaka naciagacie na komplet amorow za 3000 tysie do auta wartego 10 tysia,

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto

Domyślnie

To gratuluje całkowicie nie przemyślanego zakupu, i jazdy kichowato prowadzącym się autem moje akurat prowadzi sie dobrze,a wy tylko chlopaka naciagacie na komplet amorow za 3000 tysie do auta wartego 10 tysia,
    Nikt go nie naciąga, masz problemy z zrozumieniem czytanego tekstu? Kolega na samym początku podał mu numery amortyzatorów Sachsa dedykowanych do obniżonej sprężyny, komplet tych amortyzatorów kupi w cenie zwykłego Bilsteina B4, nikt mu nie każe od razy kupować Bilsteina B8.

Skoro uważasz że Twój sportpack na Bilsteinie B4 prowadzi się dobrze to masz małe wymagania co zawieszenia i szczerze raczej nie jeździłeś naprawdę dobrze prowadzącą się Alfą.

Odnośnie zakupu Sachsa do niższej sprężyny, jeśli będzie kłopot pytać na PRIV wiem kto nim handluje Sachsem i nie będzie problemu z kupnem, nie dawno pomagałem z zakupem koleżance ANN więc może ona coś też napisze na temat jazdy na niższej sprężynie na zwykłym amorze a teraz na Sachsie dedykowanym.

Uploaded with ImageShack.us
    Ostatnio edytowane przez GrzesiekK. ; 14-11-2010 o 11:32

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Nie zapytają bo g... o nim wiedzą. Porządny sklep sprawdzi po nr nadwozia i sprzeda co się należy a nie co leży (na półce)
    Powiem Ci coś o prowadzeniu..... w mojej poprzedni właściciel w dobrej wierze wymienił amory z przodu, pewnie w sklepie mu dobrali. Samochód buja przodem jak jakaś renia (tapczan po prostu) przy przyspieszaniu lampy celują w niebo, przy hamowaniu zgarniam mrówki zderzakiem, a podczas pokonywania poprzecznych nierówności przód wpada w oscylacje jak kamerton. Do tego w łukach na pofalowanym asfalcie przestawia mi tył samochodu. Nie dawało mi to spokoju i po podniesieniu auta co widzę, najzwyklejsza kayaba. Więc szykuje się zamiana na wiosnę (zimę się przemęczę)
    A tak wogóle to pomyśl chwilkę...... do bardziej twardego i sprężystego zawieszenia nie trzeba twardszego amortyzatora? Chyba logiczne.
    Jak Ty tak serwisujesz alfę to strach pomyśleć co jeszcze za badziewie w nią pchasz.
    I weź tu kup człowieku alfę od "Alfisti".
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...