Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: poszezenie nadkoli???

outta
    Gość

Domyślnie poszezenie nadkoli???

witam, czy ktos sie orientuje gdzie i jak mozna poszerzyc nadkola mojej 145, ile to kosztuje i wogole jakies szczegoly, moze to zrobic byle jaki warsztat czy musi to byc wyspecjalizowana firma?? mam troche za szerokie gumy i ocieraja mi, wiec chce sobie poszerzyc nadkola, pozdrawiam, prosze o pomoc, dzieki

grzelutek
    Gość

Domyślnie

Potrzebny DOBRY blacharz,któremu będzie się chciało. :mrgreen:

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Napewno dobrze zrobi to firma ktora zajmuje sie profesjonalnym tuningiem optycznym. Pewnie i jakis blacharz tez to zrobi ale czy efekt koncowy Cie zadowoli ?
    W dobrych firmach zrobia Ci symulacje wygladu auta i bedziesz pewny czy ci to pasuje czy nie. I napewno w tym przypadku koszt bedzie powyzej 700 zl, ale chyba warto troszke dolozyc niz potem sie wnerwiac ze Alfa przypomina jakas rozplaszczona padline.

outta
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Lesio
    Napewno dobrze zrobi to firma ktora zajmuje sie profesjonalnym tuningiem optycznym. Pewnie i jakis blacharz tez to zrobi ale czy efekt koncowy Cie zadowoli ?
    W dobrych firmach zrobia Ci symulacje wygladu auta i bedziesz pewny czy ci to pasuje czy nie. I napewno w tym przypadku koszt bedzie powyzej 700 zl, ale chyba warto troszke dolozyc niz potem sie wnerwiac ze Alfa przypomina jakas rozplaszczona padline.
    dzieki za info, a masz moze jakies namiary do firm ktore sie tym zajmuja, najlepiej kolo olsztyna lub torunia, bo w tych miejscach jestem jak w domu

b.pawelek
    Gość

Domyślnie poszerzenie

robisz z alfy germana???
    Pozdrawiam

outta
    Gość

Domyślnie Re: poszerzenie

Cytat Napisał b.pawelek
    robisz z alfy germana???
    Pozdrawiam
    nie, germana nie, heh, ale po prostu szkoda mi nadkol i opon, bo mam za szerokie numery jak na moje 205/40 i przy wiekszym skoku przy nierownosciach drapia o nadkola, a nie chce zakladac wezszych dlatego albo poszerze nadkola albo bede wymienial opony co chwila lub co gorzej cosik z nadkolami sie stanie, wiec wole to pierwsze

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał outta
    witam, czy ktos sie orientuje gdzie i jak mozna poszerzyc nadkola mojej 145, ile to kosztuje i wogole jakies szczegoly, moze to zrobic byle jaki warsztat czy musi to byc wyspecjalizowana firma?? mam troche za szerokie gumy i ocieraja mi, wiec chce sobie poszerzyc nadkola, pozdrawiam, prosze o pomoc, dzieki
    Jest to Twój samochód więc możesz robić z nim co chcesz, ale czy brałeś pod uwagę, że zwiększając masę nieresorowaną pojazdu narażasz się na dużo większe zużycie zawieszenia i układu kierowniczego, a co za tym idzie na większe koszty eksploatacji :roll:

outta
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał AR_33
    Jest to Twój samochód więc możesz robić z nim co chcesz, ale czy brałeś pod uwagę, że zwiększając masę nieresorowaną pojazdu narażasz się na dużo większe zużycie zawieszenia i układu kierowniczego, a co za tym idzie na większe koszty eksploatacji
    hmm, no czy tak znaczaco wzrosnie masa to nie wiem, bo jesli po prostu mi wypukaja te nadkola to mysle ze nie bedzie tak zle, co?? no nie wiem sam, po prostu chcialem sie zapytac ludzi madrzejszych w tych sprawach odemnie bo osobiscie nie mam wiedzy na ten temat, wiec kazde wskazowki sa dobre, pozdrawiam, dzieki

grzelutek
    Gość

Domyślnie

A może by tak założyć w sprężyny gumy usztywniające i wtedy powinno nie ocierać,a bez klepania by się obyło. :mrgreen:

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał outta
    hmm, no czy tak znaczaco wzrosnie masa to nie wiem, bo jesli po prostu mi wypukaja te nadkola to mysle ze nie bedzie tak zle, co??
    outta, tu nie chodzi o poszerzenie nadkoli, tylko o wielkość i masę kół.