Witam. Byłem dzis u mechanika na komputerze bo coś cieżko odpalało, sprawdził wszystko i wyszło że akumulator padniety. Mozecie polecic mi jakiś aku do 156 1,9 JTD. Jakiś link czy coś. Z góry dzieki. Pozdrawiam
Witam. Byłem dzis u mechanika na komputerze bo coś cieżko odpalało, sprawdził wszystko i wyszło że akumulator padniety. Mozecie polecic mi jakiś aku do 156 1,9 JTD. Jakiś link czy coś. Z góry dzieki. Pozdrawiam
Pojemność akumulatora [Ah]: 77
Prąd rozruchu akumulatora [A]: 780
Biegunowość akumulatora: P+ (prawy plus)
Producent akumulatora: BOSCH
Rodzaj bieguna: biegun standardowy
Napięcie znamionowe akumulatora [V]: 12
Model akumulatora: S5
Waga akumulatora [kg]: 18.65
Typ mocowania akumulatora: B13 - stopka o wysokości 10,5 mm
Wymiary akumulatora [DxSxW]: 278x175x190
http://parts.intercars.com.pl/
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
sporo ludzi w tym ja ma w swoich 1.9 Centre Future CA722 i sobie chwala. Cena 360-400zl.
Na naszym forum góruje Centra Futura,wiec taki sobie kupilem.Pytalem tez w sklepach jak szukalem,ktore maja wiecej reklamacji i Bosch wypadal zawsze zdecydowanie gorzej.
To z kolei jak ja kupowałem swój (niecały rok temu) to Pan mi powiedział że Bosha nie miał ani jednej reklamacji. Kupiłem Bosha i jest super, żadnych problemów. Sklep sprawdzony, od lat handluje akumulatorami.
co mslicie o bosh silwer 680?
ja mam BOSCH'a z serii SILVER i nie narzekam. Fabryczny również się spisywał bez zarzutu - 5 lat (w tym okresie 3 całkowite rozładowania, nie z mojej winy
) i dawał radę.
A czy do JTD M-Jet 16V tez podejdzie Centre Future CA722 ?
Ja również jak najbardziej polecam Centre Future CA722, zakupiłem ją w tym tygodniu. Ale we wcześniejszych autach również stosowałem Future i świetnie się spisuje! A model CA722 naprawdę dobrze pasuje do 1,9JTD bo ma 72Ah i duży prąd rozruchu - 720A, co jest wskazane na zimowe dni do diesla... I co ważne ma gwarancję na 3 latka!![]()
Ja za to czytałem opinie że ta gwarancja ogólnie na akumulatory to fikcja. Zawsze powiedzą że to Twoja wina.
Też mam Futurę, drugą... pierwsza zdechła po 3 tygodniach, po nałądowaniu znowu 3 tygodnie i pad i potem jak zareklamowałem to wciskali mi w sklepie że to moja wina i że jest "opad masy" cobytonieznaczyło. Dobrze, że 7-letniej Varty której nic nie opada nie oddałem, to mogłem pojeździć bezproblemowo na niej 1,5 miesiąca zanim dostałem jednak cudem nowy akumulator. Teraz jest ok od 1,5 roku. Kręci spokojnie moim wielkim klekotem.
Ale do nowego auta kupiłem już Vartę Silver.
Pozdrawiam.