Witam. Mam taki problem że nie mogę otworzyć bagażnika ani przez kluczyk, ani przez pilot, ani przez dźwignie w samochodzie. Co mogło się stać?
Z góry dzięki za pomoc.
Witam. Mam taki problem że nie mogę otworzyć bagażnika ani przez kluczyk, ani przez pilot, ani przez dźwignie w samochodzie. Co mogło się stać?
Z góry dzięki za pomoc.
Jak to nie możesz przez kluczyk? Co się dzieje po przekrceniu kluczyka? Może centralny trzyma zamek, a z kolei co dzieje się jak pociągniesz dźwignię od bagażnika?
Swoją drogą ładna Bella w profilu... Gdziś już ją widziałem...
http://www.forum.alfaholicy.org/styl...ajne_alfy.html
szkoda tylko, że nie Twoja...
Ostatnio edytowane przez tomek_murawski ; 28-11-2010 o 20:08
Po pociągnięciu za dźwignie nic się nie dzieje jest tak jak by była luźna linka. A po przekręceniu kluczyka nic. Przekręcasz i nic
a może uszczelka przymarzła? Autko nie wyschło po myciu i mróz zrobił swoje.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
nie sądzę żeby uszczelka przymarzła. ale sprawdzę.
Miałem podobny przypadek - okazało się, że poluzowało się mocowanie zamka.
Zdemontowałem podłokietnik z tyłu i ręką, albo jakimś drutem (już nie pamiętam) dosięgnąłem go by sobie pomóc podczas otwierania.
Pozdrawiam.
- Rafał
First of all alces-ładna liczba postów :-), a ja też kiedyś się tak dostawałem do bagażnika, tylko z tą różnicą, że siedzenia z tyłu się składały. No cóż, życzymy więc powodzenia w "ciągnieniu druta".
pytanie czy linka ma opór jak działała czy też luźniej chodzi??
piszesz ze z pilota tez nie da rady a jak próbujesz to słychać ten strzał siłownika czy nie??
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
Thx - można powiedzieć, że okrągłaChociaż ten będzie 2501. Tak czy siak, wolałbym mieć taką pojemność silnika
U mnie wszystko działało jak należy, było słychać jak zamek pracuje, czy to kiedy ciągnąłem za uchwyt koło fotela, czy naciskałem klawisz w pilocie. Problem polegał na tym, że ta część zamka, która jest mocowana w klapie poluzowała się i mimo, że zamek działał, nie dało się otworzyć bagażnika...
Gdyby ktoś chciał demontować kanapę, a zwłaszcza oparcie, to uprzejmię informuję, że to nie ma sensu, bo za oparciem jest wspawana blacha, która skutecznie blokuje dostęp do bagażnika. Jedyny więc sposób, to poprzez otwór na narty.
Pozdrawiam.
- Rafał
Linka nie stawia żadnego oporu i nie słychać zamka przy wciskaniu przycisku w kluczyku. Może jakaś dokładna instrukcja co mam zrobić z tym zamkiem po przez ten otwór na narty?