Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: [146] Piszczenie w tylnim kole

DDEvil
    Gość

Domyślnie [146] Piszczenie w tylnim kole

Witam mam problem nastepujacy zdarza mi sie ze tylnie kolo czasami popiskuje w momencie kiedy jest odciazone ( chodzi o prawe tylnie kolo i przy skrecie w prawo ) dodam ze nie zawsze czasem tylko ale zastanaie sie co to moze byc ma ktos jakies pomysly ?? :|?:

luciano
    Gość

Domyślnie Re: Piszczenie w tylnim kole

Cytat Napisał DDEvil
    Witam mam problem nastepujacy zdarza mi sie ze tylnie kolo czasami popiskuje w momencie kiedy jest odciazone ( chodzi o prawe tylnie kolo i przy skrecie w prawo ) dodam ze nie zawsze czasem tylko ale zastanaie sie co to moze byc ma ktos jakies pomysly ?? :|?:
    Stawiałbym na łożysko koła... Choć nie zawsze piszczy, a może stało sie głośniej u Ciebie Tojej AR? W mojej po wymianie już jest cicho a wcześniej to taki podźwięk był, a teraz tylko szum opon i wiatru

DDEvil
    Gość

Domyślnie

kurcze tez sie zastanawialem czy to nie lozysko tylko dziwne jest to ze czasami piszczy glownie jak sie przejedzie tak z 30 km lub jak postoi w cieplym garazu :|

Użytkownik Pirat drogowy Avatar frynas
    Mieszka w
    sieradz/międzyrzecz
    Auto
    FIAT CROMA 1.9 16v 150KM

Domyślnie

kolego a nie trzyma Ci czasem hamulec w tym kole....u mnie popiskuje tylne prawe koło jak cofam...i obstawiam ze u mnie nie do konca odpuszcza reczny....ale to mały problem wiec do kolejnej wymiany kolcków nic z tym nie robie...
    alfa romeao 146 1,9TD

Filippo
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał DDEvil
    kurcze tez sie zastanawialem czy to nie lozysko tylko dziwne jest to ze czasami piszczy glownie jak sie przejedzie tak z 30 km lub jak postoi w cieplym garazu
    u mnie jest identycznie, i to na bank hamulec, zoral mi cala tarcze z tylu. jak bedzie piszczec to sprobuj zaciagnac reczny na 1 zabek i ruszyc - u mnie wtedy nie piszczy

DDEvil
    Gość

Domyślnie

w sumie calkiem mozliwe bo mialem taki przypadek ze zapomnialem puscic reczny wieczorem jak p[rzyjechalem i przymarzl mi do klockow ale poznije niby puscil ale calkiem mozliwe ze tam sie cos przekrzywilo albo cos tam w sumie nawet o tym nie pomyslalem bo na lozysko mnie to nie pasowalo zbytnio ale to moze i bedzie czas na zmiane klockow z tylu bo z przodu juz mam wymienione