Ostatnio cały czas świeci mi czujka że mam otwarty bagażnik, chociaż jest zamknięty.
Jak mam się z tym uporać ?
Ostatnio cały czas świeci mi czujka że mam otwarty bagażnik, chociaż jest zamknięty.
Jak mam się z tym uporać ?
Tez mialem podobną sytuacje. Dodatkowo nie dzialo mi oświetlenie w srodku oraz zegar, radio...po zamianie bezpiecznika wszystko wrocilo do normy.
Witam. Co za zbieg okoliczności - właśnie wczoraj w sobotę robiłem świecącą czujke bagażnika. Świeciła się otwarta klapa bagażnika choć ona była zamknięta. No i oczywiście alarm nie chciał zamknąć centralnego bo "widział" otwarty bagażnik. Co zrobiłem ? W tylnej klapie bagażnika odkręciłem cztery śrubki w plastikowej osłonie . Potem delikatnie trzeba szarpnąć i całość odchodzi. Delikatnie bo plastikowe zaczepy są delikatne ( niestety u mnie jeden nie wytrzymał :? Ale jakoś się całość trzyma).
Odsłonią się przewody idące do zamka. Do samego zamka jest piekielnie trudno dojść bez rozbierania go. Ponieważ nie wyglądało to na 10 minut roboty a ciemne chmury na niebie nie zwiastowały nic dobrego zrobiłem wg. zasady " cel uświęca środki" - rozłączyłem małą wtyczke na przewodzie idącym do zamka. Kontrolka zgasła. Centralny zamyka się.
No i w sumie jest OK. Żeby było super to trzeba wyjąć zamek z klapy. Na to muszę poczekać do wiosny. Niestety nie mam warunków innych jak tylko parking przed blokiem.
Ale nie jest źle. Tymczasowo wszystko działa.
Pozdrowienia.