Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: 156 Faluje,gasnie na gazie

Piiotr
    Gość

Domyślnie 156 Faluje,gasnie na gazie

No więc, przed zakupem samochodu (w sierpniu) na moja prosbe poprzedni wlasciciel (znajomy) założył instalacje brc sequent 24 light (nie miałem pojecia i dalej wsumie nie mam czy jest to odpowiedni zestaw, zakladal do 10 samochodow sluzbowych wiec alfa zalapala sie na znizke), poki bylo cieplo wszystko dzialalo jak powinno, przy ostatnich mrozach obroty na gazie (bieg jalowy) zaczely falowac, dzieje sie tak tylko gdy silnik jest zimny, po przejechaniu 15km wszystko dziala cacy. Myslalem ze jak zrobi sie cieplej wszystko wroci do normy. Niestety teraz przy 2-3 stopniach dalej faluje co gorsza zaczyna gasnac przy wysprzeglaniu (np jak dojezdzam do swiatel, czy redukuje bieg przed zakretem) jak przejade okolo 15km znowu wszystko dziala cacy. Dodatkowo gdy zgasze samochod na gazie, gdy chce go odpalic na nastepny dzien to obroty zaraz po odpaleniu spadaja do 500-400 prawie ze gasnie, trzeba dodac troszke gazu raz lub dwa i przechodzi. Po tym jak zgasze go na benzynie nie wystepuje cos takiego. Na benzynie rowniez nie faluje dziala wrecz pieknie

Instalacja posiada gwarancje i pewnie zglosil bym sie zeby ktos to przejzal (i pewnie i tak sie zglosze) ale najblizszy punkt mam 100km od domu, wiec chciałbym wczesniej conieco wiedziec zeby nie jechac na marne :/

Co do specyfikacji to nie wiem dokladnie jaki jest osprzet (fakture za usluge posiada poprzedni wlasciciel) mam tylko homologacje i ksiazke gwarancyjna. wyczytalem w tym ze wtryskiwacze to pan-evo (chyba nie najlepsze?) i reduktor genius, jak ktos wie jak sprawdzic reszte to piszcie

Wspomne tez ze to moj pierwszy samochod i niejestem doswiadocznym kierowca (ledwo 18 lat) wiec prosze wmiare prostym jezykiem

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Twój cały problem to wtryski które są w zestawie BRC LIGHT, czyli ZAVOLI PAN Evo - syf strasznym, mało precyzyjne, wolne. CZAKRAM [główny dystrybutor na Polskę BRC] ma przez te zestawy z tymi dokładnie wtryskami, tyle kłopotów że można powiedzieć zrobili akcje serwisowa, i za niewielką dopłatą zmieniają klientom na wtryski BRC z "pełnych" zestawów Sequent no i na tym auta już śmigają jak należy. Wpisz w google CZAKRAM, zadzwoń do nich i porozmawiaj o wymianie na wtryski BRC w ramach gwarancji i opisz problemy z autem.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Piiotr
    Gość

Domyślnie

Hej, własnie w tej firmie, w Tarnowie była zakladana instalacja. Myslisz ze to moze byc wina wtryskiwaczy? Zrobiłem ledwo 3.5k km w tym czasie I ewentualnie jakie koszty moze sie orientujesz? Zadzwonic i tak bede musiał, aby powiedzieli gdzie dokladniej mam sie udac w celu naprawy.