Witam. Mam pytanie,w jaki sposób wyjąć alternator z Alfy 146 TS 2.0.
Witam. Mam pytanie,w jaki sposób wyjąć alternator z Alfy 146 TS 2.0.
W Twin Sparku 1.4 dostęp do alternatora uzyskuje się przez demontaż prawego koła z nadkolem. Pewnie w 2.0 jest tak samo![]()
http://www.forum.alfaholicy.org/145_...ternatora.html
Korzystaj w przyszłości z funkcji "SZUKAJ"
---------- Post dodany o godzinie 09:31 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:24 ----------
Bokiem raczej nie da rady wymontować altka![]()
Dzięki
Witam jeszcze raz. Jednak nie da rady wyjąć altka z alfy 146TS 2.0 i nie wiem co z tym zrobić. Może ktoś ma jakiś pomysł?
Chłopie - dostałeś rozwiązanie na talerzu, więc z niego skorzystaj. Nie Ty jeden miałeś problem z jego wyjęciem. Procedury są jasne i klarowne, w szczególności te opisane w WM dostępnym w dziale Alfa 145 - instrukcja - jest tam również informacja dotycząca Twojej wersji silnikowej, więc jaki Ty masz z tym problem bom ciekaw ogromnie ?![]()
Pozdrawiam
Zbyszek
Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997
Zbysiu, nie kazdy jest tak biegły technicznie jak TY![]()
Pozdrawiam
Zbyszek
Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997
Koledzy naprawdę nie wiem jak go wyjąć. Auto stoi u mnie w garażu, może ktoś napisze krok po kroku jak to zrobić. Wcześniej miałem Lanciev63.0 i myślałem że tam jest ciężko cokolwiek zrobić ale się myliłem.
Witam,
No da sie napewno wygiadnac go w ten sposob co ja opisalem (link powyzej), ale czy to jest latwiejszy sposob ....., to juz wg. uznania i mozliwosci![]()
Marcin // AR 146 2.0 TS //