witam.mam do was pytanie? czy ktos z was wymienial juz u siebie łozysko w kole?od wczoraj u mnie wystepuje dziwny staly pisk w prawym kole.dotkniecie hamulca nie zmienia tego dzwieku.czy spotkal sie ktos z czyms takim?pozdrawiam
witam.mam do was pytanie? czy ktos z was wymienial juz u siebie łozysko w kole?od wczoraj u mnie wystepuje dziwny staly pisk w prawym kole.dotkniecie hamulca nie zmienia tego dzwieku.czy spotkal sie ktos z czyms takim?pozdrawiam
Ja u siebie wymieniałem ale nie łożysko tylko całą piaste, gdyż wymiany samego łożyska nie ma możliwości. U mnie to nie był pisk tylko takie "niskie buczenie" i nie było go słychać non stop, tylko przy niektórych prędkościach (60-140km/h)
Łożyska kół buczą w czasie jazdy zazwyczaj najsilniej w przedziale 80-120 km/h ..także ten pisk to raczej coś innego. Zazwyczaj w przednich kołach wymienia się łożysko, a z tyłu całą piastę.. choć niekoniecznie tak musi być w alfie 159..![]()
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9
Ja wymieniałem piastę w lewym kole. Kosztowała 420 zł z bardzo dużym rabatem, nie wiem czy oryginalna. Mi buczało nawet przy 40 km/h.
Ja też wymieniałem całą piastę bo tylko taka wersja występowała. Kupiłem oryginał na allegro.
W żadnym poscie nie piszecie czy chodzi o przód czy tył.. a to często kluczowa informacja..![]()
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9