Witam
Mam moze i głupie pytanie, ale nie wiem jak się obniza fotel kierowcy, do góry idzie jak ciągne rączke z boku fotela ale na dół to juz nie moge znaleść żadnej rączki ?
Witam
Mam moze i głupie pytanie, ale nie wiem jak się obniza fotel kierowcy, do góry idzie jak ciągne rączke z boku fotela ale na dół to juz nie moge znaleść żadnej rączki ?
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 02-02-2011 o 22:17
Rączka do góry - fotel do góry
Rączka do dołu - fotel do dołu
:-)
1, 2... guma gra...
zgadzam się z przedmówca![]()
Ja też mam takie głupie pytanko odnośnie tej regulacji.. Wiecie może jak sprawdzić czy już ustawiłem fotel najniżej jak tylko można? Bo wydaje mi się, że można niżej a niestety dalej nie idzie.. ;p Po za tym regulacja sama w sobie mi się zacina, kiedyś dla próby ustawiłem fotel do góry na maxa, to później miałem duże problemy z jego obniżeniem. Musiałem podnieść fotel raz w górę, a później szybko dwa zejścia w dół, i tak aż zjechałem do miejsca na którym siedzę teraz ;D
Jest to dla mnie ważne bo mam 198cm wzrostu![]()
Wydaje mi się, że to jest "patent" alfoski. Pewnie pada Ci mechanizm poziomowania fotela. Ja miałem to samo. Mogłem tylko w górę regulowac. Po rozebraniu mechanizmu ręcznie przestawiłem na krańcowe dolne położenie(też tylko takie mnie interesowało). Albo zrobisz jak ja albo musisz wymiec ten mechanizm
145 1,7 16V - była
147 1,9 8V - była
GT 1,9 16V - była
156 SW FL 1,9 8V - była
164 3.0 V6 super - była
90 2.5 V6 quadrifoglio oro - jest
159 1,9 16V- jest
Zasada złota - pupa do góry przy podnoszeniu fotela i mechanizm działa dłuuugo![]()
można spróbować przesunąć do przodu najlepiej na postoju i bez obciążenia go opuścić ale trzeba trochę namachać się![]()
Na 100% mechanizm mam to samo. Koszt 70zł. jeszcze nie zakupiłem.
możesz go wymontować wyjąć amortyzator i masz max nisko na czas zakupu![]()
a gdzie mozna kupić taki mechanizm jak mozesz to zapodaj linka.