Witam od pewnego czasu podczas wyjeżdżania tyłem lub parkowanie na pierwszym biegu na skręconych kołach czuję tarcie przez 2 sekundy na pedałach przy nogach. Czym to może być spowodowane?
Witam od pewnego czasu podczas wyjeżdżania tyłem lub parkowanie na pierwszym biegu na skręconych kołach czuję tarcie przez 2 sekundy na pedałach przy nogach. Czym to może być spowodowane?
tarcie na pedałach, możesz to jakoś dokładniej opisać i wyjaśnić? bo ciężko zrozumieć...
Rozpoczynam jazdę do przodu lub do tyłu i jednocześnie skręcając kierownicą to w pewnym momencie czuję w okolicy pedałów że coś trze w podczas kręcenia kierownicą.
A słyszysz jednocześnie jakieś tarcie?
Nie tylko w czasie od 1 do 2 sekund podczas kręcenia kierownica coś mi zaszmera pod nogami.
Może masz jakis luz (np na kole)i podczas skretu wibracja sie przenosi w taki sposób???Nie wiem,tyle mi przychodzi do głowy,czekam na rozwiazanie zagadki,powodzenia.
Miałem podobny objaw. Przy skręconych kołach i wolnym ruszaniu słyszałem delikatny odgłos tarcia i lekkie drganie na sprzęgle (ale trwało to raczej krócej niż 2 sekundy). Pojawiło się to kilka razy i teraz jest cisza. Ale fakt - dziwne.![]()
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars
Nic. Samo przestało trzeć.
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars
Klocki z przodu Ci się nie kończą przypadkiem? Kiedyś w Doblo miałem taki objaw, że jak się klocki kończyły to też mi coś szurało.