Dziś wymieniałem filtr powietrza, po wyjęciu z puszki która mieści się w beznadziejnym miejscu, wyciągnąłem mokry do połowy filtr powietrza, czy tak w Waszych alfach jest???
Dziś wymieniałem filtr powietrza, po wyjęciu z puszki która mieści się w beznadziejnym miejscu, wyciągnąłem mokry do połowy filtr powietrza, czy tak w Waszych alfach jest???
Ja niedawno wymieniałem i był suchutki.Myśle,że u Ciebie jest gdzies nadpęknięta obudowa lub jakaś nieszczelność i poprostu podcieka w którymś miejscu.
pęknięta osłona nadkola lewego?!
Jeżeli już,to chyba prawego.
Zwał jak zwał, strona pasażera.
Wymieniałem na przełomie listopada i grudnia.Temperatura oscylowała w granicach zera.Zresztą pogoda chyba nie ma tu nic do rzeczy.Gdzieś musi być jakaś nieszczelność.Sprawdz ten nowy w jakim jest stanie,albo pojezdzii jeszcze troche i dopiero zobacz.DAJ ZNAĆ.
witam.
W mojej 159 sw tez ostatnio wymianialem filtr powietrza i rowniez byl do polowy mokry. generalnie byl w tragicznym stanie. zobaczymy jak bedzie teraz
No właśnie, a ludzie u mechanika powiedzieli że często widzą filtry w takim stanie zawilgocone, oczywiście w autach gdzie filtry są tak 'mądrze' położone, latem zweryfikuję tą osłonę dokładnie, zgodnie z tym co sugerują wyżej koledzy że może gdzieś jest pęknięty... A co w Twoim przypadku obejrzałeś tą osłonę? Co powiedzieli spece?
Witam.
A zauważyliście może w obudowie filtra od spodu dwie małe dziurki przytkane jakby zaślepkami które to się cały czas ruszają???
Może to przez te dziurki dostaje się woda.A tak wogóle to ciekawe po co one są ?? Jak przykładałem rękę to z tych otworów wydobywa się powietrze, czyli coś z nich dmucha. Czy ktoś mógł by mi wyjaśnić ide tych otworów???
Pozdrawiam