Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Temat: Antyradar

metrim
    Gość

Domyślnie Antyradar

Zakładam nowy temat, chciałbym by dotyczył wyłącznie ANTYRADARU a nie porównywania go do CB i przekonywania się co jest lepsze.
    Chcę kupić antyradar więc proszę o Wasze wskazówki jak wybrać właściwy.

PS.
    CB już mam - przyniósł mi Mikołaj

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

W latach 80-tych mój tato przywiózł antyradar z USA, mieliśmy go zainstalowanego w Skodzie 120 GLS (która notabene przejechała 1.000.000km). To nie był zwyczajny antyradar, lecz taki z górnej półki. Spisywał się rewelacyjnie, niejednokrotnie ratując portfel
    Niestety z czasem zakłóceń w eterze przybyło, wówczas zaczął "przekłamywać" ostrzegając przed misiaczkami widmo. Dlatego go zdemontowaliśmy. Jednak za czasów swojej świetności, potrafił wybadać radar nawet 5 - 6km przed samochodem!
    Dzisiaj zazwyczaj Policja używa tzw. "suszarek", dlatego antyradar nie jest już tak skuteczny, bowiem dawniej radary policyjne były statyczne i wysyłały sygnał ciągły, a obecnie raz misiaczek strzeli, a za chwilkę wyłączy radar i tak w kółko. Natomiast uważam, że antyradar byłby skuteczny na fotoradary, wiadomo by było, który jest czynny, a który nie...
    Z tego co się orientuję używanie antyradarów jest nielegalne, a to niewątpliwie jest mankament, bowiem, żeby był on skuteczny musi być zainstalowany w widocznym miejscu, t.j. przed szybą.
    Jeśli zdecydujesz się na zakup i przetestujesz działanie, to chętnie dowiem się jak takie urządzenie sprawuje się w dzisiejszych realiach.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

No co do legalności to fakt, może być lipa. Dlatego ja używam mimo wszystko CB.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

troche sprzętu zawsze sie przyda

:mrgreen:
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

GosuMask
    Gość

Domyślnie

Moj ojciec ma antyradar, ktorego usilnie uzywa. Rowniez ma go z USA, dostal od wujka.
    Aktualnie piszczy i napieprza co kawalek, ze wzgledu na rozne zaklocenia, aczkolwiek ojciec nauczyl sie juz rozrozniac wiekszosc tych popiskiwan. DZIAŁA na stacjonarne fotoradary - zawsze wie, czy skrzynka stoi pusta czy pełna, na zwykle suszarki praktycznie nieprzydatny.

Z legalnoscia sa niestety problemy. W zasadzie nie mozesz miec takiego urzadzenia w kabinie kierowcy. Nawet jak zobaczysz Policje i odlaczysz, to nie uchroni Cie przed odpowiedzialnoscia, bo urzadzenie nie moze byc w stanie "gotowym do uzycia"

Kosiar
    Gość

Domyślnie

antyradar ja wiem no ratują portfel mój kolega ma antyradar dość dobry i pika wtedy kiedy potrzeba jeszcze nie miał fałszywego alarmu ale jak widzi policje to musi go z szyby ściągać żeby mandatu nie było ....lepiej w cb zainwestować wiesz przynajmniej wtedy dokładnie gdzie stoją

metrim
    Gość

Domyślnie

Myślałem że mój kolega przesadza trzymając w jednej ręce telefon w drugiej telefon z włączoną nawigacją do tego słucha muzyki a i jeszcze nasłuchuje CB i od czasu do czasu dorzuca coś od siebie. Wygląda naprawdę śmiesznie i strasznie kiedy próbuje dłonią w której trzyma jakąś komórę złapać jeszcze gruche od CB, kierownica naprawdę mu przeszkadza w takim prowadzeniu samochodu. Pokażę mu tę beemke tu przynajmniej wszystko jest jakoś przymocowane :wink:

Ja chcę kupić antyradar bo w roku pokonuję ok 60 000 km. Wkurzyłem się ostatnio bo mimo CB dałem się sfotografować trójnogowi. Wyobraźcie sobie że facio który go uruchomił nawet nie doszedł jeszcze do swojego samochodu jak mnie cyknęło. Poza tym denerwuje mnie zwalnianie przed każdą puszką. A z moimi punktami nie mogę już ryzykować.

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał metrim
    Ja chcę kupić antyradar bo w roku pokonuję ok 60 000 km. Wkurzyłem się ostatnio bo mimo CB dałem się sfotografować trójnogowi.
    A gdzie go ostatnio ustawili?
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

metrim
    Gość

Domyślnie

To cholerstwo ma tę brzydką cechę, że daje się przenosić w jednej ręce i mieści w bagażniku większości samochodów, dzięki czemu możesz się go spodziewać wszędzie. Mnie złapał na wlocie do Kalisza od strony Grabowa. A że w lecie nakręcili film ze mną w roli głównej pod tytułem "202km/h" to teraz mam cieplutko.

Kosiar
    Gość

Domyślnie

202 no ładnie... ja narazie dostałem fotografie pamiątkową :mrgreen: z moim uśmiechem na drodze czestwochowa - wieluń