-
Alfa Romeo 147 dla Macieja :) 2,0LPG
Wypatrzyłem sobie taki model
http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-cli...C17448622.html
Na co zwrócić uwagę oglądając brykę, jakie są wady 2,0 oprócz spalania. Czy te silniki dobrze znoszą LPG, jakie są najczęstsze usterki w Alfach, i czy warto kupować Alfe za np. 13tys . mając 14 tys+ubezpieczenie.
Pozdrawiam
-
-
Powiem ci tak, z uwagi na to ze sam niedawno kupiłem 147 jako kolejna belle do kolekcji, mam kilka słusznych uwag.
Szukaj czegoś tanszego - ja wyszedłem z tego ze lepiej kupic poczatek produkcji i dolozyc niz kupic drozsze i nie miec za co dolozyc - kupilem auto sprowadzone, doprowadzilem je do stanu jaki mnie zadowala, zarejestrowalem i jestem na etapie - cena wyjsciowa = cenie kupna auta zarejestrowanego w PL z tym ze mam nowy zawias na przodzie i auto ubezpieczone juz na siebie, pewne sprawdzone na diagnostyce itp itd.
selespeed - odradzam, poprzednio mialem mondeo 2.5 w automacie - kto zna fordy wie ze skrzynia nie jest za dobra, ale selespeed nie odbiega wcale awaryjnoscia od tego co mialem w fordzie - poogladalem kilka sztuk w automacie i .. no wlasnie stan tych aut i usterki z poprzedniego auta odrzucily mnie od tego zakupu,
Ja bym szukał manuala w 2 litrach - powiem szczerze ze te auta maja super wyposazenie - nie spotkalem w swoich poszukiwaniach golej 2.0.
z tym ze 90% przeze mnie ogladanych dwulitrówek to auta pochodzenia wloskiego - poobijane blachy itp itd.
LPG - o tym tez myslalem - potrzeba mi troche ekonomii - dlatego poczatkowo w wyszukiwarce filtr wskazywal LPG+PB, ale sprowadzone auta - to z tego co wyczytałem w wiekszosci przypadków legalizacja butli itd - no chyba ze auto krajowe wiec tu odpada.
Szukaj benzyn - i po prostu włóż jakas dobra instalacje - nigdy nie wiadomo co jest tam wlozone - bylem ogladac Lancie Lybre - 2000ccm 20v - na sekwencji, tyle ze sekwencja kosztowała 1700zł - wiec troche strach kupować takie wynalazki.
Podsumowujac - jesli masz duzo czasu to kup sprowadzonego, moim zdaniem - odpowiednio szukajac jest sie w stanie znalezc okazje - ja na taka moim zdaniem trafilem - mimo historii ze stluczka o ktorej zostalem poinformowany przed kupnem i kilkoma mankamentami z autem zdecydowalem sie - dzisiaj jak juz wszystko ponaprawialem - wyszlo na to ze kupilem auto w calkiem niezlym stanie, proste sprawdzone laserowo, z normalnie ustawialna zbieznoscia i geometria - jezdzace prosto.
Przede wszystkim - kupuj sercem ale z głowa - nie napalaj sie na detale typu felgi i ladne wentrze - przede wszystkim mechanika - detale mozna dokupic - a mechanika to juz droga sprawa
-
panowie przecież to Manual !! przecież w ogłoszeniu nigdzie nie widziałem napisu automat, czy sekwencja,
szczerze pisząc to szukam samochodu już od roku, raczej benzyna + lpg jeżdżę dużo po mieście, mało tras, małe odcinki. Samochodu szukam z regionu lubelskie. I wcale nie napalam sie na konkretną markę czy model dla mnie samochód ma być ZDROWY
Niedawno znajomy sprowadził dla mnie Stilo 1,9JTD ale niestety był problem z sprzęgłem i zrezygnowałem. Ma jechać za miesiąc znowu do Belgii lub Niemiec i znowu coś ciekawego sprowadzić.
Jeśli miał być sprowadzany samochód to jaki silnik wybrać chodzi o awaryjność.
-
Mój bład ;P
Jesli zdrowy silnik i osprzet to moze warto poszukac czegos do kosmetyki blacharskiej.
Szukajac dla siebie auta zauwazylem ze jest strasznie duzo aut lekko uderzonych ktore sie po prostu nie sprzedaja bo ludzie boja sie kupic cos co nie jest w calosci blacharsko sprawne - moje dwie z 3 alf kupilem z uszkodzona blacharka - 145 miala wgnieciony blotnik i pekniete nadkole oraz maske do malowania - cena mocno odbiegala od reszty w stosunku dolnym - a ja tanim nakladem zrobilem ja na glanc.
166 - z przerysowanym drzwiami, nikomu to nie przeszkadza wiec na razie tak jezdzi - na wiosne sie albo wymieni albo zaszpachluje i powinno byc wsio ok - konstrukcja nie ruszona w ani jednym ani drugim aucie - ale uszkodzenia widoczne - nam to nie przeszkadzalo - a auta naprawde zdrowe
-
Użytkownik
Maniak resoraków
Mówisz małe odcinki, czy tak naprawdę opłaca się brać z instalacja lpg? Rozumiem jak na długie trasy czy coś. Ja też szukam 147 ale z silnikiem 1.6 (105km, bądź 120km)- myślę, że są mało awaryjne i radzę, też rozglądać się za takimi.
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia