Koledzy mam pytanie, jak wyjąć wkładkę tylniej klapy??
Koledzy mam pytanie, jak wyjąć wkładkę tylniej klapy??
Zobacz sobie w EPER na rysunku powinno wszystko być
Pozdrawiam
Michał (p.maiki)
Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014
Zdemontuj pokrywe klapy(mocowana jest na zatrzaski także ostrożnie). Po demontarzu pojawią się przewody, elektro magnes, zamek klapy. Zamek jest połączony z elektromagnesem. Nie wiem czemu chcesz się tam dostać, jest możliwość zamek zamarzł i jak puszczą mrozy usterka minie. Wszystko zależy od tego co mu dolega.
klape mam zdjętą, rozebraną całą, mam to wszystko od tyłu rozebrane, i jest tego sporo, znaczek ściągnąłem, ale nie wiem jak wkładkę ściągnąć, muszę ją wymienić bo mam ją polamaną w środku. i ją samą wymienić, jak wyjałem zaślepki od zewnątrz klapy to nie ma tam śrub tylko są półokrągłe łby
---------- Post added at 23:15 ---------- Previous post was at 23:14 ----------
kolego wyżej, nie wiem za bardzo co to eper![]()
Kolego, zamek klapy jest przykręcony śrubami ze zrywanym łbem (ze względów bezpieczeństwa), trzeba rozwiercić wiertłem.
Jak sprawdzałem samych tych śrub (smozrywalnych) w ASO nie się kupi tylko cały nowy zamek, pozostaje zastosować normalne śruby na krzyżak lub torks.
ok, no i już wszystko kumam, to się rozwierci, dzięki więc, można temat usunąć![]()
Tematów się nie usuwa chyba że są niezgodne z regulaminem.Ewentualnie się je zamyka![]()
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
oj to przepraszam, o można go zamknąć![]()