Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Temat: czarny PR Alfy

Użytkownik Rowerzysta Avatar RobertWroc
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2JTS

Domyślnie czarny PR Alfy

Po decyzji o zakupie przez Policje Alfy 156, zauważyłem w mediach niezwykłą wręcz akcję deprecjonowania tej marki.
    Artykuły o awaryjności Alf, poparte setkami komentarzy szczeniaków i innych miłośników WVeja czy audi.
    A to że Alfy wciąż stoją w garażu, a dopiero w treści jest powód:brak homologacji na radary,
    Teraz w Alfach odpadają koła. Znów wielki tytuł Policyjnym radiowozom odpadają koła.
    http://moto.wp.pl/kat,121,title,Poli...wiadomosc.html
    I znów gdzieś w tekście ze nie tyle odpadaj,ą co wydają dziwne dźwięki, i że policjanci co 400 km dokręcają koła ( ale przecież jeszcze te Alfy nie wyjechały chyba) I gdzieś przemycone w tekście że odkręcają się bo Alfa nie produkuje 17 calowych felg stalowych na zimę , a takich zażądała Policja, więc diler dał koła z chyba z Citroena i jakieś NIEATESTOWANE podkładki (chyba na Allegro kupił)

I zaraz pojawiły się komentarze. Komentarze które wszystkie brzmią jak by pisane przez kilka tych samych osób. Że alfa to złom, ALfa szrot itp, itd.
    Klika (może ze 3) mówiące co innego giną w tym tłumie. Cechą wszystkich jest zawsze to samo, mój szwagier miał, mój szef miał , moj kolega miał.... a najlepsze są niemieckie.I Policja POWINNA kupić Opla Insygnię...

Nie odnieśliście takiego wrażenia ze Niemcy chcą zniszczyć efekt reklamowy Alfy, bojąc się że raz, wybór Alfy zamiast Opla moze wyrobić przekonanie że Alfa jest lepsza bo wygrała przetarg? Dlaczego tak często redaktorzy podkreślają fakt ze Alfa wygrała bo diler zaoferował cenę o 20.000 niższą?
    Ostatnio edytowane przez RobertWroc ; 02-03-2011 o 19:15

Użytkownik Ogier Avatar mar222
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa 164

Domyślnie

Niemcy sie panicznie boją koncernu fiata zdaja sobie sprawe ze moze z nimi konkurowac jak równy z równym
    i dlatego rozpuszczona jest plota ze alfy to szroty ale 95% tych co tak mówi nigdy jej nie miało więc w czym rzecz?
    Prawda jest taka ze alfa to nie vw z którym idziesz do zenka z remizy bo sie troche zna, w pl jest mało mechaników dobrych
    podkreslam dobrych co znaja alfe bardzo dobrze i potrafia rozkminić jej kaprysy wiec moja teoria jest taka: opinia o alfach jest taka poniewaz
    wisniaki od vw i bmw nie potrafia zabrac sie za to auto wręcz boja sie go poniewaz zawsze cos spie... a pózniej własciciel przyjezdza odebarac auta przejedzie 20km i znowu do wisniaków na warsztat.Potem taki wiejski mechanik opowiada swojim kolegą "ty słuchaj był dzisiaj kolo z alfa kur..a niewiedziałem w co rece włozyc taki szrot".To tak jak by porsche było seriwowane w ASO daewoo.
    Ostatnio edytowane przez mar222 ; 02-03-2011 o 19:31

Użytkownik Pirat drogowy Avatar szykaz
    Mieszka w
    KSU
    Auto
    159

Domyślnie

Alfa w Polsce nigdy nie miała zbyt dobrej opinii i według mnie jeszcze dużo czasu upłynie zanim coś się zmieni w tej materii. Jedna sprawa to właśnie to co pisze Robert, za dużo opinii o Alfie ludzi, którzy coś tam o niej usłyszeli od kolegi, kuzynki, a sami nigdy nie mieli okazji do obcowania z Alfą. Dzisiaj w warsztacie u mojego mechanika poruszyłem temat zawieszenia w swojej 156 bo znowu zaczęło mi coś popiskiwać, On na to, że właśnie przez jakiś jeden szczegół w wielowachaczowym zawieszeniu, który po prostu trzeba częściej wymienić cierpi cała opinia o Alfie, bo komuś wybije się tulejka przy wachaczu i już mówi, że Alfa jest zła, be i w ogóle. Druga sprawa to to co pisze mar, konkurencja zaczyna się bać Alfy i w sumie się im nie dziwie. Może na lato jak policyjne Alfy będą jeździć na oryginalnych alufelgach Alfy (czytaj: nie bedzie kłopotów z jakimiś tam felgami bez atestu) to ludzie zaczną doceniać włoską markę w Polsce.
    Jestem Szymon, mam 28 lat i jestem Alfaholikiem.

Moje Belle:
    obecna - 159FL SW 1.9 JTDm 16v '09: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...wsza_159_.html
    była - 156FL SW 1.9 JTDm 16v '04: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...lbiciela_.html
    była - 156 Sedan 2.5 V6 24V '00: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._v6_busso.html
    była - 156FL Sedan 1.9 JTDm 16v '03: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...an_matiuk.html

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Sugerujesz, że General Motors zatrudnia trolli, którzy piszą głupie komentarze? Tak samo głupie komentarze są też w sporcie, nasze społeczeństwo w większości banda idiotów, którzy gadać muszą, a że są idiotami to nie mają o czym gadać to sobie wymyślają

Użytkownik Rowerzysta Avatar RobertWroc
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2JTS

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Sugerujesz, że General Motors zatrudnia trolli, którzy piszą głupie komentarze? Tak samo głupie komentarze są też w sporcie, nasze społeczeństwo w większości banda idiotów, którzy gadać muszą, a że są idiotami to nie mają o czym gadać to sobie wymyślają
    masz racje , na forach internetowych, oraz w komentarzach pod artykułami, często piszą ludzie szukający dowartościowania. Usiłują skompensować w świecie wirualnym , swoje realne braki. Często osoby które pragna mieć Alfę , ale ich nie stać na nią, lub osoby które kierując się konformizmem, powtarzają zasłyszany slogan, Alfa to szrot". Często jednak nie umieją odpowiedzieć na pytanie, dlaczego?

Ale oprócz nich istnieje spora grupa internautów uprawiająca na zlecenie firm, reklamę , lub (jak w tym przypadku) antyreklamę.
    Uderzające jest w cytowanym przeze mnie artykule częstotliwość z jaką pojawia się zdanie"mogli kupić niemieckie" jak również częste wskazywanie na Opla Insygnię , jako samochód trwały, niezawodny, mocny i szybki. Jak również podkreślanie że Alfa wygarała nie dlatego zę jest lepsza , ale że była tańsza o parę groszy.
    zastanowić może tak dokładna znajomość charakterystyki samochodu o dość krótkiej historii istnienia.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

leję na to

ot tak po prostu

niech piszą - będę znowu miał fajne auto , dosyć młode z dobrym wyposażeniem za przyzwoite pieniądze

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Pisałem, po co było upychać Alfę do policji będzie jeszcze bardziej się żle kojarzyła

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie

Sorry chłopaki, ale jeśli chodzi o ten przetarg, to dano ciała. Jak czytam te artykuły, to nie wierzę... Jest przetarg, to powinna wygrać najlepsza oferta, a nie...najtańsza, w której samochodom zakłada się niefabryczne koła, używa dystansy etc. Sorki, ale to pomyłka... Powinni dołożyć te 600zł na auto i mieć wozidło, a dealer Alfy jeśli chce stawać do przetargu niech się lepiej przygotuje i nie będzie takich wpadek. To tylko moje skromne zdanie.

P.S. Mam nadzieję, że mimo wszystko te 159 będą się dobrze sprawować.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    będę znowu miał fajne auto , dosyć młode z dobrym wyposażeniem za przyzwoite pieniądze
    Dobrze powiedziane.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17