Witam,
potrzebuję podpowiedzi odnośnie czujnika temperatury oleju. Mam brak wskazania na tablicy i nie wiem, który to czujnik żeby kupić nowy. Jeden kupiłem ale nie pasuje mi do tego co tam wystaje. Czy ktoś zna może numer części/zamiennika? Dzięki.
Witam,
potrzebuję podpowiedzi odnośnie czujnika temperatury oleju. Mam brak wskazania na tablicy i nie wiem, który to czujnik żeby kupić nowy. Jeden kupiłem ale nie pasuje mi do tego co tam wystaje. Czy ktoś zna może numer części/zamiennika? Dzięki.
W intercars kosztuje 17 zł firmy FACET a nr 7588856
No to kurcze taki mam ale majster mówi, że nie pasuje. Gdzie on jest zlokalizowany? Sprawdziłbym sobie przynajmniej czy wtyczka jest taka sama.
Szukaj koło filtra oleju. Tam są trzy ale teraz nie pamiętam dokładnie który jest od temperatury, mogę ci jutro sprawdzić.
Na 99% masz ten czujnik sprawnyon zaczyna pokazywać jak się trochę popałuje auto powyżej 4 tys. Sam to wymieniałem dwa razy i okazało się ze czujniki były sprawne
![]()
Daj jej w komin to od razu się wskazówka ruszy.
Co racja to racja![]()
![]()
z tymi 4 tyś nie pomaga bo rzadko raczej schodzi poniżej
Tak serio to miałem tak właśnie z temperaturą płynu chłodzącego ale temp olej jest martwa totalnie. Wymieniony mam właśnie czujnik temp wody i super działa ale na czujniku oleju majster mi się wyłożył. Jeśli jest przy filtrze oleju to tam poszukam ale za dalsze wskazówki będę mocno wdzięczny.
Zewrzyj sobie końcówkę do masy jak wskazówka wychyli się na maks to układ elektryczny jest ok, jak nie to masz gdzieś przerwę w obwodzie.
Dzięki za podpowiedź. Spróbuję bo po kilku dniach od wymiany czujnika temp wody problem się pojawił ponownie. Od czasu do czasu wskazówka się kładzie. Znaczy, że nie czujnik tylko coś innego.