Mam pytanie... może trochę głupie ale wolę zapytać...czy przy w wymianie ww uszczelnień ucieknie mi olej ze skrzyni? Jeśli tak to co zalać? Jaki olej? Pytałem w sklepie i zaśpiewali mi 40 pln za 0,5l. niestety zapomniałem nazwy...
Mam pytanie... może trochę głupie ale wolę zapytać...czy przy w wymianie ww uszczelnień ucieknie mi olej ze skrzyni? Jeśli tak to co zalać? Jaki olej? Pytałem w sklepie i zaśpiewali mi 40 pln za 0,5l. niestety zapomniałem nazwy...
Oryginalnie była Tutela ZC 75 synth....tutaj poczytasz jaka specyfikacja http://www.flpoland.pl/component/option,com_dspcatprod/Itemid,56/ dział oleje przekładniowe. A co wlejesz? Tyle opinii, co użytkowników alf, trzymaj się specyfikacji "tutelki", a producent oleju według uznania. Chociaż moim, podkreślam moim zdaniem wydanie ok. 100 zł. na olej taki jaki przewidział producent samochodu to nie majątek.
Jak już będziesz wymieniał uszczelniacze w skrzyni to warto wymienić olej, ja wlałem Venol 2l w 1.8 TS litr 22zł i jest ok, uszczelniacze robi firma Corteco kosztują ok 15zł za sztuke