Witam, na wstępie napiszę że korzystałem z szukajki, lecz nic konkretnego nie wypluła w tym temacie.
Niedawno zakupiłem od forumowicza wentylator nawiewu do swojego Romka, ponieważ w moim łożysko na silniczku powiedziało papa. Po wstępnych oględzinach organoleptycznych nowy zakup zwrócił na siebie uwagę tym, że miał strzałkę wskazującą kierunek obrotów zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara, z kolei jego nadwyrężony poprzednik miał strzałkę w odwrotną stronę i zgodnie z tym kierunkiem się obracał. Po podłączeniu tego nowego (zakupu - bo to używka) went pracuje zgodnie ze wskazaniem swojej strzałki. Pomyślałem sobie ok tak widocznie ma być, przy okazji Romek dostał nowy filtr kabinowy. I co? od momentu wymiany tego wentylatora nawiew działał basz kiepsko, na 4 biegu to miał wydajność jak stary na 1, wyglądało to jakby mącił tym powietrzem w miejscu a z dmuchania ni ch... . Dziś miałem natchnienie aby jeszcze raz się dobrać do tego drania, wymontowałem go jeszcze raz, na próbę zamieniłem na kostce przewody miejscami, went kręci w drugą stronę - przeciwną niż każe strzałka i nawiew dmucha aż grzywką rusza. Co myślicie, o co kaman z tymi obrotami?