Napisał
SocikZero4
sorki moze wytlumacze dokladniej. po wymianie skrzyni sprzeglo chodzilo calkiem inaczej niz przed. o wiele ciezej. zrobilem ok 100 kilometrow i po tym przebiegu na pedale zrobil sie luz. ( palcami idzie ruszac pedalem ok 3cm i zwykle zostaje w pozycji lekko wcisnietej( jak mowilem ok 3 cm) aby wytlumaczyc podam przyklad: jakby byla linka ktora ma 3 cm luzu to po dotknieciu pedalu ,pedal schodzi 3 cm po czy dopiero jest opór. to ze sprzeglo lapie w jednym miejscu to jest ok ale u mnie niewystepuje takie zjawisko jak tzw. pół sprzeglo. po puszczeniu pedalu jak kazdy wie auto zaczyna jechac. lecz po minimalnym wcisnieciu tj. ok 0,5cm jest juz tak jakby wysprzeglone.
a co do lozysk to po zapaleniu auta i zostawieniu go na biegu jałowym strasznie slychac jak szumi łożysko( niewiem jaki dlatego pytam) po wciśnięciu sprzęgła owy odgłos znika.
Fizycznie podejdzie?? mam wymieniona skrzynie i podeszla ''fizycznie'' a praktycznie to dzieja sie wyzej opisane rzeczy. wiem napewno ze to skrzynia do boxera i ze byla w 145. poza tym mechanik niemial zadnych trudnosci w przekladce.