Witam,
Co może powodować słabe hamowanie, tak jakby słabe wspomaganie jest, pojeździłem nowszym samochodem i różnica jest bardzo duża.
Tarcze, klocki, płyn wymieniony kilka miesięcy temu.
Witam,
Co może powodować słabe hamowanie, tak jakby słabe wspomaganie jest, pojeździłem nowszym samochodem i różnica jest bardzo duża.
Tarcze, klocki, płyn wymieniony kilka miesięcy temu.
może serwo ci wysiada
AR 155 1.7 TS 85 KW, 115KM `94 ROSSO BORDEAUX- Była niestety
AR 166 3.0 V6 24V, 220 KM `01 NERO- Jest (Dawna alfa Yago_)
przyczyn może być dużo przewody, regulator siły hamowania albo same zaciski już nie pracują najlepiej (zaworki)
Gdyby Alfa Była kobietą, to byłby to związek mojego życia..
Moja Bella --->>> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1234064
Na początek rozruszaj tłoczki, wymień płyn hamulcowy na świeży, po odpowietrzeniu powinna być poprawa, jeśli nie to wcześniej Koledzy już wymienili co może być.
Ja jednak po ostatnich obserwacjach skłaniam się do tego, że pompa hamulcowa zaczyna puszczać ciśnienie między sekcjami w sumie ma już 15+ lat.
W kwietniu będę robił u siebie wymianę wszystkich przewodów wraz z wymianą pompy więc napisze czy pomogło.
Rafał może przetestujesz polskie przewody Hel w oplocie??![]()
To zawsze jakiś pomysł. Aczkolwiek będzie przy tym sporo roboty, żeby wszystko wymienić od pompy aż do tłoczków/cylinderków.
Mimo wszystko spróbowałbym najpierw po swojemu. Chociażby po to, że producenci zalecają wymianę płynu ham. co dwa lata...
"A ja, jeżely pan pozwoly, z przyjemnością"
Wymiana przewodów wszystkich hmmm , dwa dni zabawy![]()
Aaaaa jak z pompy Ci się nie będą chciały wykręcić nie walcz tylko utnijodkręć pompę i na spokojnie na imadle to sobie odkręcisz jakaś żabą
![]()
Ja dawałem miedziowe przewody ogólny koszt wszystkiego około 220zł
Nowa pompa będzie.Albo nabyć reperaturkę pompy hamulcowej i starą zregenerować. Koszt reperaturki ok:30zł.
e-katalog zestawów naprawczych
Ostatnio edytowane przez czart79 ; 24-03-2011 o 15:12
Pompę można zregenerować ale na 99,99% korpus w środku będzie przytarty więc nowe gumki dadzą coś na chwile.
Ja ogólnie nie narzekam na hamulce (no może poza zachowaniem pedału przy bardzo szybkim i gwałtownym naciśnięciu) ale przewody na tylnej belce już ruda podżera to trzeba temat do końca doprowadzić i będzie spokój.