Witam wszystkich zakupiłem niedawno felgi do mojej Belli 5X100 no i potrzebuje pierścienie centrujące nawet już sobie zamówiłem ale sprzedający pyta o średnice wewnętrzną i zewnętrzną pierścieni może ktoś mądry z forum pomoże.Dzięki z góry i pozdro
Witam wszystkich zakupiłem niedawno felgi do mojej Belli 5X100 no i potrzebuje pierścienie centrujące nawet już sobie zamówiłem ale sprzedający pyta o średnice wewnętrzną i zewnętrzną pierścieni może ktoś mądry z forum pomoże.Dzięki z góry i pozdro
Wewnętrzny to rozmiar twojej piasty w AR czyli - 58,1mm
Zewnętrzny to wielkość otworów centrujących w felgach które chcesz założyć.
Nie, wymiar wewnętrzny pierścienia to 58.3mm co do reszty zgadzam się. Wymiar zewnętrzny musi być ok - 0.1mm średnicy otworu w feldze
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
alfa romeo... upośledzony obiekt specjalnej troski
Skoro ja sobie robię jaja to idź i zmierz o ile masz takie pierścienie na feldze. Jak założysz wymian 58.1 na piastę, która ma 58.1? Może to nie będzie dobre porównanie ale to tak samo jakby włożyć rurę calową na drugą calówce - niewykonalne. Wiem jaki mają wymiar bo sam potrzebuje 2 pierścieni a które wczoraj mierzyłem suwmiarką z tym że ja mam je aluminiowe a nie plastik proponowany na allegro.
Revol84, powiedz że na piastę 58.1 i tylko zmierz średnicę otworu w feldze
Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 03-04-2011 o 04:30
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
piasta alfy ma wymiar 58,wiec pierscien musi miec 58,1,kazda felga od alfy oryginalna tyle ma
http://www.rozmiaryfelg.pl/alfaromeo.htm
no i?
wejdz na aukcje jakich kolwiek pierscieni i zobacz jakie podaja wymiary wewnetrzne do alf.moze zmien suwmiarke albo kup elektroniczna,wprowadzasz kolege w blad a to moze miec bardzo powazne skutki gdyz jego kolo bedzie mialo luzy na piascie a jjest to niedopuszczalne,zreszta nigdzie nie kupi pierscieni o takiej srednicy chyba ,ze sam sobie utoczy
Bo podaje się wymiary otworu i piasty a nie wymiary pierścienia? Ta dyskusja jest bez sensu tak tak Ty wiesz lepiej![]()
Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 03-04-2011 o 06:53
dziekuje
Czyli co w końcu bo sie pogubiłem mam zamówić na piastę 58,1 mm i otwór w feldze zmierzyć sam tak ??
---------- Post added at 08:31 ---------- Previous post was at 08:28 ----------
5,83 mm wewnętrzne wymiary pierścienia??