Witam. Jak ustawić godzinę bo próbowałem ale nie udało sięrocznik 2001 radio z nawigacją.. i jak to jest kasowaniem licznika przejechanych kilometrów? góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
![]()
Witam. Jak ustawić godzinę bo próbowałem ale nie udało sięrocznik 2001 radio z nawigacją.. i jak to jest kasowaniem licznika przejechanych kilometrów? góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
![]()
Kilometry kasujesz przyciskiem KM po lewo od kierownicy, a godzinę ustawiasz w menu, wchodzisz poprzez mode, ale mogę się mylić w przypadku navi. Tak czy inaczej w instrukcji wszystko znajdziesz.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.forum.alfaholicy.org/czes...alfowskie.html
Przy ustawianiu zegara musisz stać w miejscu. Jak jedziesz to niektóre opcje menu znikają.
Instrukcja
http://aftersales.fiat.com/elum/home.aspx
Pozdrawiam
Michał (p.maiki)
Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014
Wiedźmaak ma rację. Przy zmianie czasu się wkur..., że nie mogę zmienić godziny. Tak 3 dni z rzędu zawsze podczas jazdy próbowałem zmienić i nic. Jak w końcu raz dojechałem do celu to na postoju już poszło xD
Może i dobrze mówicie.. ale auto ma być odpalone czy nie? Czy kluczyk ma być w pozycji MAR? W tej pozycji naciskałem przycisk MODE ale żadnej reakcji nie było.. jest możliwe żeby nie działał? Dzięki wszystkim za pomoc![]()
Z tego co pamiętam ustawiałem na włączonym silniku (jak stałem na światłach). Najwazniesze, żeby auto stało w miejscu.
Jeśli ustawisz kluczyk w pozycje MAR to też powinno się dać ustawić zegar.
Jeśli naciskasz mode słyszysz charakterystyczne piknięcie?
Próbowałem w pozycji MAR jak i na odpalonym na postoju.. przycisk mode nie reaguje a żadnego charakterystycznego piknięcia nie ma..
Tylko że prztciskiem KM da się jeszcze deskę zgasić i zrobiłem tak już kilka razy i nie wiem jak.. Za pierwszym razem myślałem że mi podświetlanie padło![]()
Hm u przytrzymanie KM powoduje wyzerowanie licznika KM na prędkościomierzu.
Zegary gaszą się jak przytrzymam "-"