Witam.Co moze byc spowodowane tym ze gdy leje paliwo do zbiornika po chwili tak jakby zbieralo sie cisnienie w zbiorniku i czesc paliwa laduje na samochodzie i moich butachJest jakis odpowietrznik czy cos takiego ze to wszystko wraca wlewem??
Witam.Co moze byc spowodowane tym ze gdy leje paliwo do zbiornika po chwili tak jakby zbieralo sie cisnienie w zbiorniku i czesc paliwa laduje na samochodzie i moich butachJest jakis odpowietrznik czy cos takiego ze to wszystko wraca wlewem??
To wszystko jest wyrzucane przez wlew paliwa (z tej dziurki)?
AR 146 Ti Zender ...IN MY MEMORY... http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/46348-czerwona_strzala_146_domin-14.html
AR 166 3.0 V6 Nero Volcano http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1509721
Tak wlasnie!!! Nie wiem co moze byc. Pan na cpn powiedzial ze tam jakis odpowietrznik moze byc zatkany albo cos nie mam pojecia.
Nie mam pojecia czy jest w zbiorniku i sie cofa czy nie wlatuje nawet do zbiornika bo nie patrzylem od strony zbiornika. Pisze jak jest, jesli nie mozna tego zrozumiec to przepraszam![]()
paliwo paruje i czasami nagromadzi sie w postaci lotnej i chce uciec a gdy sie leje to może czasami chlapnąćjak Ci sie auto nagrzeje, pojeździsz trochę a potem będziesz chciał zatankować to nachyl sie przy odkręcaniu korka i posłuchaj
mi czasami tak dmie z baku az przy odkręcaniu korka ten na gwincie az tańczy
![]()
Dobra koniec tematu. Widze ze nie uzyskam odp. Lesiu prosze Cie naucz mnie tankowac - dobrze zaplace mistrzu tankowania!!!! Jester o tym tez wiem ale skoro przy tankowaniu mi oraz paru innym osobom tak sie stalo i kazdy twierdzi ze cos jest nei tak to chyba cos w tym jest ale ok. Moze sie myle. Sorki za Wasza strate czasu
Nie wiem jakiej jeszcze odpowiedzi oczekujesz???Nie ma żadnego odpowietrznika,więc co jeszcze chcesz wiedzieć?Odpowietrzenie zbiornika realizowane jest poprzez zaworek w korku wlewowym.Jedyne co możesz sprawdzić to czy rura między wlewem a zbiornikiem nie jest zgnieciona w wyniku dzwona np.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
I po to jest forum zeby podpowiedziec cokolwiek a nie " ze nie umiem tankowac" Wiem ze cos jest nei tak i szukam odpowiedzi na to.Kazda podpowiedz jest dobra Nie pisze po to zeby tylko sobie nabic postow na konto![]()