Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Temat: Wykorzystanie wizerunku Alfa Romeo

Grzegorz83
    Gość

Domyślnie Wykorzystanie wizerunku Alfa Romeo

Od dłuższego czasu mnie zastanawia taki właśnie temat.

Oglądam sobie czasami różne akcesoria samochodowe i uderza mnie to, że Alfa Romeo jest 2-3 najczęściej widywaną na opakowaniach marką. Szczególnie model 147. Żarówki, LEDy, gałki biegów, naklejki itp.

Wczoraj w programie "Na każdą kieszeń" wypowiadał się Mikiciuk i... stał na tle ściany z namalowaną 8C...

Może wypiszemy sobie gdzie, na jakich produktach, reklamach itp. wykorzystuje się wizerunek Alfy Romeo?

Lukasz1983
    Gość

Domyślnie

Temat wymysliles................niech CIE.....

buhahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Grzegorz83
    Gość

Domyślnie

Cóż, jak się nie rozumie tematu, można zapytać, ja wytłumaczę.. Nawet Tobie.. Jak chcesz, to Ci nawet po angielsku napiszę - tylko grzecznie napisz..

Otóż, lubie obserwować ludzkie zachowania, interesuję się trochę socjologią, psychologią i marketingiem, który w pewien sposób wpływa na dwie poprzednie.

Obserwując pojawianie się w różnych miejscach wizerunku Alfy Romeo zadaję sobie pytanie, dlaczego akurat tak?
    Przecież marki Alfa Romeo się nie szanuje, wyśmiewa się ją, wymyśla się niestworzone historie. Ogromna większość "tunerów" na AR nawet nie spojrzy (chyba, że na odjeżdżającą ), bo liczą się głównie VW, BMW i Audi. W jaki sposób wizerunek Alfy 147 na opakowaniu ma skłonić właściciela Golfa II do zakupu naklejki na wlew paliwa? Czy gdyby był tam Golf, sprzedaż byłaby wyższa, czy niższa? Czy ktokolwiek zwraca na to uwagę?
    Dlaczego 147? Czy prawdą jest stwierdzenie, że "każdy kierowca choć raz w życiu chciał mieć Alfa Romeo"? Czy mimo powszechnych opinii Alfa Romeo cieszy się u większości kierowców poważaniem?

Dlaczego dostaję wizytówkę sklepu z częściami i jest na niej Alfa 156 albo Brera, a właściciel jeździ A4 albo Passatem? Na zasadzie "podoba mi się, ale nigdy nie kupię"? Czy to ma na celu przyciągnięcie uwagi ładnym designem i nijak się ma do przekonań właściciela?

Dlaczego goście w TVN Turbo, jeżdżący Skodami (bez urazy Tuti) i wychwalający w swych programach wytwory niemieckie na ścianie mają 8C Competizione a nie np. R8 albo M3?

ViP Rowerzysta Avatar piotr_alex
    Mieszka w
    Ciechanów/NDM
    Auto
    Crosswagon 2005r & 159 1.9JTD 16V 2008r

Domyślnie

Wydaje mi się że Alfa to taki zakazany owoc, mimo złych opinii nikt jej nie chce jednak przejeżdżając nią nie będzie obojętny ktoś komu się chociażby podoba i musi ją skomentować, na pewno uchodzi w pewien sposób za wzór designu chociażby jak na tej reklamie Audi. Dziś wyczytałem w znanym brukowcu Super Expresie w dziale samochodowym "W większym skrócie Alfa 156" nazwaną ją: limuzyna a la coupe - mistrzowski zabieg, dodano iż według specjalistów Alfa 156 ma już zaklepane miejsce w historii motoryzacji oraz wspominają o mistrzowskiej stylizacji i nowoczesnych silnikach TS.

Paweł156
    Gość

Domyślnie

Sporo ludzi nie ma odwagi kupic alfy choc tak naprawde bardzo byją chcieli, mówie raczej o tych co znają sie na motoryzacji, nie wiem z czego to wynika, czy z przekonania ze włoskie to badziewne, czy z obawy po tym jak sie nasłuchali mitów?

Tak wogóle to w Polsce jest ogromna nieświadomość prawa, a konkretnie praw autorskich i znaków towarowych, dlatego byle warsztaty ładują sobie loga róznych marek, a strony internetowe powielają zdjecia do których nie mają praw, takie cos powinno sie skuteczniej scigać.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Tomek G.
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 156 2.5 V6 blue cosmo

Domyślnie

Przed chwilą poleciałem do garażu, niestety na szamponie cls a na sprayu do kokpitu a-klasa. Jednak kojarzę że widywałem alfy na rożnych produktach, może to taka podprogowa sugestia, kup to a twój nudny golf bedzie niczym piekna AR 147? DD
    Co do tvn turbo i pana Mikuckiego- jemu nie wolno inaczej, toż by oglądalność spadła, toć miliony posiadaczy VW w tym kraju nie mogą sie mylić DD Dodam że pana który kiedyś cały odcinek jeździł po nowym passacie na tym kanale już nie widuje.
    P.S. Mikucki też kiedyś miał alfę :wink:
    Timeline: Nissan Sunny Y10 2.0d->Alfa Romeo 156 2.5 V6->Ford Focus mk2fl 1.8 TDCI->Lexus IS200 + Fiat 126p elx

Grzegorz83
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek G.
    Mikuckiego
    Chodziło mi o Micińskiego - taki młody chłopak, który zrobił kiedyś cykl programów o samochodach z okresu PRL. Bardzo go polubiłem, bo widać było, że szanuje te samochody.. Nie wiem, czy mówimy o tym samym.
    Twoja charakterystyka bardziej przypomina mi Kornackiego.
    To samo z p. Wojną, który prowadząc m.in. "Na każdą kieszeń" i prezentując Fiata 125p narzekał, że nie ma regulacji kierownicy..

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Cytat Napisał Grzegorz83
    Cytat Napisał Tomek G.
    Mikuckiego
    Chodziło mi o Micińskiego
    To był Patryk Mikiciuk, teraz prowadzi raport.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Tomek G.
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 156 2.5 V6 blue cosmo

Domyślnie

A możliwe, ja mam taki problem ze kompletnie nie mam pamięci do nazwisk. Mi chodziło o tego co prowadzi zakup kontrolowany. A o facecie od "na każdą kieszeń" to mi nawet nie wspominaj, facet działa mi na nerwy.
    Timeline: Nissan Sunny Y10 2.0d->Alfa Romeo 156 2.5 V6->Ford Focus mk2fl 1.8 TDCI->Lexus IS200 + Fiat 126p elx

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Od zakupu to jest Kornacki, a ten na każdą kieszeń jeszcze uchodzi przy tej durnej prezenterce izie czy jakoś tak.