Hej,
Interesuje mnie jedno zagadnienie. Mianowicie jak zamontuje sobie LPG to co zrobic, aby wszystko miec legalnie i bez problemów? Czy jest taka możliwosc, abym w ogóle mógł sobie LPG sam założyc, czy zostaje mi tylko warsztat?
Hej,
Interesuje mnie jedno zagadnienie. Mianowicie jak zamontuje sobie LPG to co zrobic, aby wszystko miec legalnie i bez problemów? Czy jest taka możliwosc, abym w ogóle mógł sobie LPG sam założyc, czy zostaje mi tylko warsztat?
Da się zrobić, mój brat tym się interesuje i niektórzy gaziarze zgadzają się żeby przyjechać do nich z gotową, zobaczą czy wszystko jest OK i dają papier. Oczywiście nie za free![]()
O fajny temat też bym miał pytanie. Za rok kończy mi się legalizacja na butle z gazem i mam pytanie mogę sobie ją sam wymienić? Czy musi mi to robić zakład i wystawić jakiś tam świstek na to? I też drugie pytanie mam gaz wbity w dowód itp. Czy mogę sobie sam wsadzić sekwencje czy musi mi to robić zakład by mieć wystawiony jakiś świstek. Wolałbym sam to robić, bo w okolicy sami papu draki i wszystko by wrzucili na silnik i tylko pospinali opaskami, bo, po co się męczyć…
Nie wiem jak z butlą ale na sekwencję możesz przerobić sam, w końcu w dowodzie jest tylko adnotacja na gaz, bez wyróżnienia na rodzaj instalki.
Witam, koledzy napiszcie do: gazcar@interia.pl robią homologacje za 300zł. Są ze skarżyska kamiennego. Ale myślę że drogą pocztowa da się to załatwić.