Hej,
czy ktos posiada taką instrukcje do klimy w alfie 156 po lifcie środka? Ponieważ gubie sie w jej obsłudze... W Starej to było poroste - intuicyjne, a tu troche to utrudnili.
Hej,
czy ktos posiada taką instrukcje do klimy w alfie 156 po lifcie środka? Ponieważ gubie sie w jej obsłudze... W Starej to było poroste - intuicyjne, a tu troche to utrudnili.
Cześć,
Pod tym linkiem masz manuale
http://aftersales.fiat.com/ELUM/main...giaID=&annoID=
Wystarczy wybrać rocznik.
Pozdrawiam
Fajna stronaka dzieki.
Nurtuje mnie fakt, jak zrobic, aby kierowca mógł sobie ustawic inna temp, oraz pasazer? Bo narazie to doszedłem do tego że to prawe pokretło nie reaguje na krecenie, a lewe zmienia temp zarówno u kierowcy jai i u pasażera, ale zawesz mam na nich taką smą temp. np. 21 kierowca i 21 pasażer...
Zapewne masz włączony przycisk MONO (drugi przycisk od przycisku klimatyzacji) powoduje on wyrównanie temperatury pasażera do temperatury którą ustawia sobie kierowca i w przypadku gdy jest włączony ustawia taką samą temperature jaką kierowca. Wyłączasz ten przycisk i regulujesz temperature osobno. Ale to pikuś klima i cała mechanika nawiewów po FL żyje swoim życiem i chyba sami włoscy konstruktorzy nie wiedzą jak to działa![]()
Ostatnio edytowane przez SEBEK ; 05-06-2011 o 08:48
Po ruszeniu pokrętłem u pasażera MONO samo się powinno wyłączyć i każdy powinien mieć inną temp
Pozdrawiam
Michał (p.maiki)
Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014
Aż tak tepy to chyba nie jestemMono mam wyłączone, a pokretło od pasażera nie reaguje na krecenie nim... Próbowałem juz różnych kombinacji i nic. Chyba nie było klimatronika jednostrefowego? Jak pokrece pokrętłem od kierowcy to temp sie zmienia ale na dwóch wyswietlaczach zawsze pokazuje taka samą temp. Raz jakims cufalem udało sie zrobic, ze pokazało u kierowcy i u pasażera inną temp, ale jak to zrobiłem to sam nie wiem...
Nie jest to na tyle skomplikowane żebyś sam nie doszedł, może coś nie tak z pokrętłem pasażera, lub z panelem klimy.
No własnie niepokoi mnie to. Pokretło pasażera działa, ale nie wyswietla innej temperatury niż jest u kierowcy... Pobawie sie jeszcze tym lub zagadam do kogos z moich stron co by mi pokazał jak to dział jesli w ogóle działa....
Moim zdaniem uszkodzone pokrętło pasażera
Pozdrawiam
Michał (p.maiki)
Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014
zapraszam do siebie pokaze Citak jak pisza koledzy powyzej, uszkodzone pokretlo, bo bez wzgledu na przycisko mono prawe pokretlo zmienia temperature (mono samo zgasnie), lewym pokretlem ustawiasz lewa temperature, chyba ze jest wlaczone mono to wtedy obie, to by bylo na tyle jesli chodzi o same temperatury. Obsluga jest prosta i intuicyjna, wiec zastanawialem sie po co Ci instrukcja, ale teraz juz wiem dlaczego nie mogles tego ogarnac
![]()