Chciałem się podzielić opinią radioodtwarzacza, gdyby ktoś szukał idealnie dobranego do wnętrza swojej AR. Gdy stałem się posiadaczem Alfy, miała na pokładzie starsze radio blaupunkt, które nie działało. Zacząłem poszukiwania nowego, odpowiednio dobranego kolorystycznie do podświetlenia wskaźników w kolorze bursztynowym, oraz o klasycznym wyglądzie, nie lubię wydziwianych ani różnokolorowych radioodtwarzaczy. Wybór padł na CLARION'A DB 189 RMP które wydawało się mieć identyczną barwę podświetlenia. Problem był jednak z tym, że już nigdzie nie mogłem dostać nowego bo był to starszy model, więc kupiłem używane na allegro jeszcze na gwarancji za 200zł. Po zainstalowaniu okazało się, że podświetlenie jest naprawdę nie do odróżnienia od tego w aucie. Do tego dźwięk na wysokim poziomie wraz z dużym zakresem regulacji parametrów, odtwarzanie mp3 itp. sprawiły, że jestem bardzo zadowolony z tego sprzętu i do dziś bezproblemowo mi służy. Uważam też, że standardowy system głośników montowany w alfie 156, czyli niskotonowy na dole drzwi wraz z wysokotonowym w górnej części, oraz dwa z tyłu w drzwiach, w połączeniu z dobrym radiem grają bardzo dobrze. Podsumowując, bardzo polecam ten model jeśli ktoś ceni estetykę wnętrza oraz dobry dźwięk w swoim aucie. Mam nadzieję, że moja opinia pomoże komuś w doborze radia do swojego samochodu. Myślę, że nowe modele firmy CLARION posiadające bursztynowe podświetlenie też mają identyczną barwę ale tego niestety nie mogę potwierdzić. Dodaję zdjęcie swojego modelu:![]()