Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Zaciski brembo - klocki z blaszkami czy bez??

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie Zaciski brembo - klocki z blaszkami czy bez??

otóz ze obecne klocki (miałem z logiem oryginału produkcji jak sie okazuje galfera a nie trw, hamowanie super) sie skonczyły musiałem kupić nowe i wybór padł na TRW. Problem tylko jest taki ze trw blaszek nie ma a te oryginalne miały i teraz rodzi sie pytanie, przekładać je na trw czy zakładac bez?? i drugie pytanie czy trw sie długo docierają do juz troche wyjechanych tarcz??

Użytkownik Znawca Avatar Dawid_Zielu
    Auto
    Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTD 20V Sportronic '03

Domyślnie

ja mam TRW klocki w zaciskach Brembo.
    niestety dałem ciała i nie widziałem czy w tamtych klockach była blaszka jeśli bym wiedział że była to kazałbym ją przełożyć, a mechanior jeśli nawet była to jej nie przełożył.
    no ale... cóż, moje nowe na nowych tarczach Febi piszczały przy zwalnianiu tzn jak z małej prędkości hamowało się (może jeszcze nie dotarte, bo przejechałem może 200 km na nich), poza tymi sytuacjami nic a nic nie piszczały, pojechałem do innego mechaniora który przesmarował klocki jakimś smarem do wysokich temp, no i co ?? pierwsze kilka metrów hamowanie jak bym miał gazety zamiast klocków no ale potem powrót do normy i już w ogóle nie piszczą
    Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

złozylem juz wszystko do kupy i nie dałem tych blaszek.. schowałem je do szafy najwyzej je potem załoze...

dziwne jest ze mmarket sprzedaje klocki magneti marelli do alfy bez blaszek a do 607 z blaszkami jak przeciez to te same zaciski..

temat piszczenia brembo jest poruszany na forach peugeotow to ponoć jakis problem tych zacisków ale u mnie jeszcze nigdy nic nie piszczało.. zobaczymy jak jutro te sie dotrą czy bedą piszczeć

kiedys kupiłem jak byłem w niemczech ten smar do klocków i teraz tez go dałem na prowadnice, on jest do 1100 stopni

Użytkownik Znawca Avatar Dawid_Zielu
    Auto
    Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTD 20V Sportronic '03

Domyślnie

nie wiem czy dobrze się zrozumieliśmy, on mi dał ten smar marki Berner na powierzchnie klocka która styka się z tarczą.
    Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"