Czy rozrząd z pompa wodną firmy SKF to rozsądne rozwiązanie?
Czy rozrząd z pompa wodną firmy SKF to rozsądne rozwiązanie?
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
ja jestem tylko za SKF-em...jak dla mnie to najlepsze rozwiazanie
to jeśli nie SKF to jaki inny producent paska?
Jeśli chodzi o pasek to ja bym brał tylko oryginał,no właśnie a kto je w ogóle produkuje ??? lub continentala ale tylko made in germany jeśli go jeszcze tam produkują,bo często spotkałem się z częściami gdzie widnieje taki bajer. engineering in germany,made in India,to tego bym nie brał.
156 2.4 175 HP byla,159 Jtdm byla, 159 Tbi ,GT QV 170 HP Blackline ,Gulia Veloce 2.2 Q4
Polecam continentala bardzo dobre paski właśnie dzisiaj włożyłem do mojej alfy.Gwarantuje nie zawiedziecie sie wkładam je masie klientówSą zadowoleni;p
Rolki itp od SKFa zdecydowanie tak, ogólnie sama firma jeśli chodzi o łożyska i inne "bieżne" sprawy jest świetna ale pasek raczej wybrałbym inny, np Conti czy Dayco
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Również nie polecam pasków SKF,dwa przypadki w mojej 159,pierwszy to paski pomocnicze(SKF),codziennie po uruchomieniu prze 2 minuty pisk paska,siara była,wymienione na conti i jest ok,rozrząd robiłem w serwisie po zakupie i po 10 tyś.km sam mistrz ASO w ramach gwarancji go wymienił z powodu "głośnej pracy rozrządu" winny pasek,wsadzony conti..
Zestaw do rozrządu SKF, jak najbardziej ale tylko w oryginale jaki dają w ASO. Zestaw z ASO składa się z rolek SKF, z tym że sprawdziłbym jakie są tam łożyska.
W oryginale są niemieckie a na "wolnym rynku" często trafiają się ... CHIŃSKIE ... a tego bym nigdy nie założył.
SKF to klasa sama w sobie mam tu na myśli oczywiście napinacze itp, oni trzęsą całym rynkiem jeśli chodzi o łożyska w motoryzacji a skąd to wiem? Mam częsty kontakt z przedstawicielami sprzedającymi łożyska, pasy, łańcuchy... Jeśli chodzi o łożyska szybkobieżne (igiełkowe) to w tym wypadku najlepsza jest czeska INA ale w rozrządzie tego nie stosują![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...