Czy Alfa może być rodzinnym samochodem?
Czy Alfa może być rodzinnym samochodem?
a nie jest?
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Nie, no ja wiem! Widziałem nawet traktor ursus 60 ktory był rodzinnym pojazdem do kościoła. Zastanawiam sie czy dało by sie Alfą pojechać z dwójką małych dzieci do Jastarni? Fizycznie pomieścić się można tylko w sw z kufrem dachowym?
a tym oplem ze zdjecia dalo sie gdzies wyjechac na wczasy?
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Co to w ogóle za pytanie?Alfą pojechać z dwójką małych dzieci do Jastarni? Fizycznie pomieścić się można tylko w sw z kufrem dachowym?
Zależy o jakiej alfie myślisz... Jeśli np. o gtv to faktycznie raczej nie może służyć jako rodzinne auto, ale jeśli np. o 156 (niekoniecznie sw) to na pewno tak. Co to według Ciebie rodzinne auto? Przecież nawet 146 można nazwać rodzinnym, nie wspominając już o 155. To, że Alfa ma sportowe serce i charakter nie znaczy, że nie może służyć jako rodzinne...
Ha, ja dlatego kupiłem alfe bo potrzebowałem bardziej rodzinnego auta, wcześniej jeździłem Toyotą Celicą i z jednym dzieckiem też sie mieściliśmy bez problemów ... wiec w czym problem z Alfa jako autem rodzinnym.
Pojęcie rodzinnego auta jest bardzo ogólne. Można je różnorako interpretować. Jak ktoś ma jedno dziecko i jedzie na wczasy w góry to Alfa może być rodzinnym autem (4-5 cio drzwiowa). Jeżeli natomiast wybieramy się z 2 lub więcej dzieci, do tego małych to wtedy rodzinnymi autami są Minivany i w tym momencie Alfa nie jest rodzinnym autem.
Prawda jest taka że bagażniki w Alfach są niewielkie (nawet kombi), progi załadunku są bardzo wysoko. Nie są to niestety wzory funkcjonalności, które to są decydujące przy uznawaniu auto za "rodzinne". Trzeba sobie jednak powiedzieć że Alfy nie są robione z myślą o dużych rodzinach, ale jako auta o zacięciu sportowym i z mocnym nastawieniem na STYL, a to rozmija się z funkcjonalnością
oczywiście że spełnia taka funkcje , fakt nawet SW w klasie kombi ma chyba najmniejszy bagażnik no ale torby mieści spokojnie do tego buty narciarskie narty i snowboard na dachu i 4 osoby w środku i spokojnie dowiozła mnie na nie jeden wypoczynek czy to w góry czy nad morze mieszkam koło Katowic więc wyprawa nad morze to cały dzień jazdy jeszcze przy takim dużym ruchu i naszych drogach ale spokojnie dawała radena Słowacji też byłem
Wydaje mi sie Alfa jest rodzinna, ale nie kazda :wink: Wiekszosc przynosi radosc z jazdy glowie rodziny (np. GTV) :twisted: Ale jesli chodzi o Alfy 155 i 166 to ich bagazniki (525 i 505 litrow) starcza dla 4 osobowej rodziny na wakacyjny wyjazd bez problemu :wink: Faktycznie Alfa nie jest wzorem funkcjonalnosci, ale tu nie o to chodzi przeciez :wink:
Il cuore ha sempre ragione.
Senza cuore saremmo solo macchina...
No właśnie oplem sie nie da bo z bagazniku ohydna butla i w lecie niestety bez klimy z dziecmi nigdzie dalej sie nie da pojechac. KOSIAR, dzieki, właśnie mi chodziło o coś takiego.
Tapicerka welurowa chyba jest wygodniejsza dla maluchów.