Jak myślicie czy przy obecnej pogodzie warto już wymienić opony na letnie ?
Jak myślicie czy przy obecnej pogodzie warto już wymienić opony na letnie ?
podobno zima ma jeszcze dać znać o sobie na kilka dni ale biorąc pod uwagę temperatury dzienne nie warto zużywać zimówek. Ja myślę, że spokojnie można już zakładać letnie laczki![]()
Nad tym samym sie zastanwailem :wink: Czy warto juz zakladac letnie kaputki ;// :twisted:
Il cuore ha sempre ragione.
Senza cuore saremmo solo macchina...
w czwartek ma ponoć padać deszcz ze śniegiem ja się do soboty wstrzymam . Ale na święta już na bank zmienię
U mnie wymiana ogumienia na letnie zależna jest nie tylko od pogody, ale i od posiadanego czasu... Jeśli się uda, to może jeszcze dzisiaj to nastąpi. Mam już kiepskie letnie opony, więc nie zależy mi na nich, a zimowe przy wysokich temperaturach szybko się zużywają.
Oczywiście dodatkowo muszę wygospodarować czas na odnowienie zacisków, bo pewnie z czerwonej farby za sprawą soli niewiele pozostało :/
Pozdrawiam.
- Rafał
Ja wymieniam jutro![]()
mnie korci ale poczekam do swiat
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Ja gdybym wiedzieł że taka zima będzie nie zakładał bym zimówek wogóle. U mnie zimy było może 2 tygodnie a szosy cały czas czarne.
Ja już parę dni temu zmieniłem! Szkoda mi było zimówek bo w takiej temperaturze to szybciutko sie zdzierają. Po założeniu letnich gum przyczepność jest dużo dużo lepsza :mrgreen:
tak samo w Krakowie! jakbym miał pewność ze kolejne zimy będą wyglądały tak samo to zimówki poszły by na sprzedaż :twisted:Napisał tomkap
no tak ale na moim dzikim wschodzie zima troche pozniej ucieka :mrgreen:
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest