prosze o wszelkie informacje na ten temat. jaki jest kosz, jaka instalacja, czy sprawdza sie gaz, czy wystepuja jakies problemy, spalanie... itp, itd!
prosze o wszelkie informacje na ten temat. jaki jest kosz, jaka instalacja, czy sprawdza sie gaz, czy wystepuja jakies problemy, spalanie... itp, itd!
Jak gaz do Twojej to tylko sekwencja, koszt ok 2500. Problemów ze spalaniem, odpalaniem, falowaniem obrotów ja osobiście nie mam. Czuć niestety spadek mocy.
Co do rodzaju instalacji sprawa wygląda tak że sekwencja jest lepsza.Chodzi tu głownie o bezpieczeństwo naszego silnika oraz trwałość, bo osiągi to kwestia regulacji.Ja zawsze miałem w samochodach zwykłą i nie narzekałem. Odpalałem na gazie i nic mi nigdy nie strzelało.Jednak Alfa ma plastikowy kolektor i w razie wybuchu gazu w kolektorze nie pomagają nawet klapki antywybuchowe o czym już nie jedna osoba się przekonała.Jeśli Ci szkoda 2000 na sekwencję to można założyć zwykłą i też będzisz jezdził. Zrobisz to jednak na własną odpowiedzialność.Pamiętaj też by na gazie jezdzić tylko na rozgrzanym silniku.Podobno też można kupić kolektor żeliwny.Jeśli nie jest drogi to warto założyć dla spokoju.
Jak nie rozwali przy strzale kolektora, to może rozwalić przepływomierz...
Witam wszystkich miłośników Alfy
Mam 166 2000 ts
gaz sekfencja brc dziala bez problemów![]()
Załóż sekwencję tak, jak radzą koledzy. Co prawda czytałem już parę razy, że zdarzają się też przypadki wybuchów i rozwalenia kolektora plastikowego, ale ryzyko jest ponoć minimalne.
Na wszelki wypadek dobrze by bylo wymienić też kolektor na metalowy i zastosować w nim klapę antywybuchową oraz klapę za przepływomierzem dla jego ochrony, ale to nie jest takie proste bo trzeba trochę pokombinować i w warsztatach raczej takich rzeczy nie robią.
Więcej na ten temat możesz poczytać w temacie "strzela 2,0 ts".
tylko i wyłącznie sekwencja!!Ja mam w 1.6 TS i jest naprawdę rewelacyjnie. Nie odczuwam żadnej różnicy między benzyną... no chyba że w portfelua instalacja to ESGI
no bez zartow jakie klapki przy sekwencji jakie strzaly.gdyby mi choc raz strzelil na sekwencji to gazfachman mialby cos urwane gdyby tego nie naprawil.i tylko jedna mialby szanse a potem deinstalacja lpg
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
uja w mojej 156 97r. 1,6TS mam kolektor metalowy i tez zastanawiam sie nad zwykłym i nad sekwencja chyba łykne sekwencje ale jeszcze poczekam chwile zobacze jak z funduszami bedzie![]()