no coz, za kilka dni oddaje moje mito w nowe, lepsze ręce
była radość zakupu, była celebracja po odbiorze, było szczęście i potem nadeszło rozczarowanie, głownie z mojej własnej winy, nie sprawdzając jak to sie tym jezdzi przed zakupem, ale to chyba katolickie wychowanie zeby przed ślubem nie sprawdzać,
mam mieszane uczucia dot alfa romeo, poprzednio w 166 było bardzo alfowato, dość awaryjnie przez błedy poprednika i jednocześnie jakoś wyjątkowo sie czułem wewnątrz, wspaniale było siedzieć wenątrz i pokonywać kolejne setki km, obiecałem sobie następną ale juz nową, dziewicę
i chyba sie mocno zestarzałem bo nie potrafiłem docenić młodzieńczej niewinności i dziewiczej czystości, jakoś mi to od początku nie pasowało, po 5km dowiedziałem sie ze 105hp w alfie to błąd, po dluzszym reaserchu okazało sie ze firma wciska gorsze towary w cenie poprzednich, lepszych w imie ekologii i ekonomii i chust tam wie czego jeszcze i ze jakos przed zakupem sie tym nie zainteresowałem, błąd
ale sam motor to 40% rozczarowań, szybko okazało sie ze wewnątrz jest głośno, i z powodu tłumika i z powodu szumów z zewnątrz, jednak ciezko jest wyciszyć auto bez ramek a przynajmniej na tym poziomie cenowym, potem szybko sie okazało ze fotele to wyciosane z granitu kubełki, jechac tym kilkaset km to niezbyt przyjemne doświadczenie,
do tego dochodzi zuzycie paliwka al bo raczej wydatki na stacji, w takim malenstwie 30-35pln/100km to troche duzo, gdyby dało sie zagazować to byłoby pieknie ale sie nie dało, 30-35pln/100km jestem płacić w stanie za podroz w bardziej komfortowych warunkach
podsumowując
jakoś mam mieszane uczucia bo z jedej stony mito to wspaniale wyglądający samochodzik a z drugiej jakoś tak mało prestizowo głownie jesli chodzi o doznania
napewno mozna powoli obalać mity o awaryjności, to z pewnością będą w solidne autka przez lata, zwarta konstukcja i fiat pod karoserją pozwalają na optymistyczne patrzenie w przyszlość pod tym aspektem
choć jak to bedzie z multiairami ?
chcaiłbym pozegnać całe forum, przeprosić andrzeja z kolbudy, podziekowac innym typu metanowi, i zyczyć paniom z forum (lutaki, mila) zeby jdnak troche bardziej krytycznie oceniały 105hp, imiciowi zycze nabycia tct a nawt dsg, tygrysiowi zeby jego problemy zakonczyły sie i aby doznał wreszcie czystej przyjemności w swoim związku z giulietta,
no coz ja nie dałem rady, chyba jednak za stary i leniwy ze mnie ch...j
kind regards