Jak napisalem prosze o wszelakie info, sugestie i co moze byc mi potrzebne przed zakupem.
Z gory dziekuje za cenne uwagi;] pozdr
Jak napisalem prosze o wszelakie info, sugestie i co moze byc mi potrzebne przed zakupem.
Z gory dziekuje za cenne uwagi;] pozdr
Co to znaczy z T??? z Turbo czy z T.S . Czy napewno chodzi o GTV-kę z transaxle???Napisał handsomedaniel
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Właśnie, jaki silnik, model z którego roku?
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
Śmiem podejrzewać, że chodzi o 2.0 V6 TB, a to (przynajniej w zakresie oryginałów)
dużo informacji znajdziesz tu:Napisał handsomedaniel
http://forum.alfaclub.pl/viewforum.php?f=17
ostatnio było kilka wątków z cyklu "chcę kupić Gtv"
Były GTV z 2 litrowym silnkiem turbo.
A to nei słyszałem...można jakieś linki?Napisał Rudolf
cuoresportivo.plOd maja 1976 r. Alfetta GT dostępna była w dwóch innych wersjach: zamiast silnika 1.8 nabywca miał do wyboru jednostkę 1.6 l. lub 2.0 l. Większy z tych silników stosowano wcześniej w modelu Alfa Romeo 2000 Berlina i GT Veloc. Alfetta coupe otrzymała ten silnik o rok wcześniej niż rodzinna Alfetta sedan. Wzrost pojemności i mocy pociągnął na sobą zmianę nazwy na bardziej atrakcyjną: od tej pory wersja dwulitrowa nosiła oznaczenie GTV (Gran Turismo Veloce). Kolejna zmiana nastąpiła w roku 1978: silnik ten, o mocy 122 KM, został wzmocniony do 130 KM[1] (oznaczenie GT 2.0 L) - jednocześnie analogiczną, 130-konną wersję zaoferowano w modelu sedan. Nieco później w ofercie znalazła się jeszcze jedna opcja: do silnika 2.0 l. można było zamówić doładowanie turbosprężarką, montowane fabrycznie przez Alfa Romeo. Wersja GTV turbo osiągała moc 150 KM i prędkość maksymalną 205 km/h.
No jednak nie pomyłkaNapisał qbas