Witam!
Panowie od jakiegoś czasu bagażnik w mojej 166 się ni eotwiera przyciskiem ze schowka. Postanowiłem dobrac się do zamka bagażnika i ot jaki widok ujrzałem.
Ten element wisiał swobodnie na kabelku i był odłączony z kostki która znajdowała się głębiej w bagazniku. Nie mam pojęcia gdzie ten element powinien byc zamocowany.
Po podłączeni tego elementu do kostki zapala mi się światełko w bagażniku i elektromagnes reaguje na wciskanie przycisku w schowku.
Nie moge jednak(kiedy ten element jest podłączony do kostki) zamknąc pokrywy bagażnika- zamek poprostu nie blokuje się i pozostaje w pozycji otwartej. Słychac równiez kliknięcie z przekażników w bagażniku.
Do tego podczas opuszczania klapy bagażnika słychac jak mimowolnie ten elektromagnes się aktywuje- słychać kliknięcie jak podczas wciskania przycisku w schowku.
Byc może ktoś z was dobierał się kiedyś do tych elementów i ma jakies zdjęcia gdzie to powinno być zamocowane.
W samym zamku bagażnika równiez jest podobny elektromagnes ale tamten jest przynitowany do zamka więc nie ma opcji żeby się przemieścił.
Odlączenie tego magnesu od kostki powoduje zapalenie się kontrolki otwartego bagażnika na konsoli.
Z podłączonym tym elementem wszystko działa ok poza tym ,że pokrywa bagażnika ni edaje się zamknąć.
Może ktoś posiada jakies schematy zamków bagażnika w 166 w eper tego brak.
Jedyna możliwośc na chwilę obecną to otwieranie bagażnika kluczykiem ale to dośc uciążliwe bo zawsze trzeba gaśić samochód itp itd. :twisted: