witam jestem nowy i stałem sie posiadaczem ALFY ROMEO 147 1,9 jtd 140ps , auto kupiłem z uszkodzonym rozrządem , oczywiście ze świadomością że trzeba zrobić głowice , ale wystąpił inny problem niby nie wielki ale narobił mi sporo dodatkowej roboty, a mianowicie po ściągnięciu osłony rozrządu okazało sie że koło wałka rozrządu jest połamane , myśle sobie mam przyczyne , ale rozbieram dalej łapie za koło pompy cr i ku mojemu zaskoczeniu stoi na amen nawet kluczem miałem problem ją ruszyć pompa staneła rozwaliło koło rozrządu co najciekawsze pasek wytrzymał a rozwaliło koło
, odkręciłem pompe cr i poczułem zapach benzyny i wszystko stało sie jasne , więc czeka mnie wywalenie zbiornika i spuszczenie paliwa z przewodów , ale wracajmy do rozrządu ściągłem pokrywe zaworową i ukazało sie 10 połamanych dzwigienek zaworowych ( koło i dzwigienki kupiłem w ASO ) jedno co mnie ciekawi wszystkie zawory chodzą gładko i wszystkie stoją równo czy jest szansa że sie nie pokrzywiły , wiem że w wersjach 8 zaworowych zawory przylegają równo do tłoków i po zerwaniu rozrządu często jest tak że wystarczy wymienićdrzwigienki i jest ok ale nie wiem jak w 16 zaworowych , mam jeszcze pytanko czy ktoś ma może schemat ustawienia rozrządu będe wdzięczny potrzebował bym jeszcze schemat paska klinowego bo jest tak długi że z trzech może sie na nim powieśić
podziękował za wszystko