Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: Kilka problemów prośba o pomoc.

Andrzej1815
    Gość

Domyślnie Kilka problemów prośba o pomoc.

Witam Mam kilka problemów z moją alfą dużo pracuje i wiem że napewno gdzieś są linki do moich problemów ale naprawdę nie mam czasu żeby szukać więc przepraszam że zakładam nowy temat ale może byście mi napisali co i jak było by szybciej.

Moje problemy:
    -Pukający zacisk lewego hamulca,
    -nie mogę wy7ciągnąć navi a pasowało by bo mi płyt nie czyta gwoźdzmi mi się nie udało urwałem jedynie panel,
    -ciągłe komunikaty left slide light failture, brake left light failture,i przyśpieszony migający kierunkowskaz,
    -dziwne stukanie z tyłu na dziurach i z przodu dziwny hałas coś w stylu otarcia, koła 15 195/55,
    -jak zaktualizować soft w navi?
    -czy waszym zdaniem chip zamontowany do tego auta dobry pomysł czy istnieje ryzyko uszkodzenia silnika??
    -o i mam porysowany lewy bok czy polerka coś pomoże czy tylko lakiernik?? do bazy nie zdarło pasta tempo pomogła na chwile
    -strasznie słab pilot wymieniłem baterie ale pilot ciężko łapie muszę z 10razy wcisnąć żeby otworzyć i z bardzo bliska z daleka nie ma szans.
    .
    Narazie tylko tyle problemów pamiętam bardzo proszę o pomoc i wyrozumiałość. Dziękuje i czekam na odpowiedzi.

Użytkownik Ogier Avatar AdiUssj
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0

Domyślnie

O pukajacych hamulcach masz tutaj http://www.forum.alfaholicy.org/147/...k_hamulca.html
    Co do left side light failiture to spalila Ci sie zarowka postojowa z lewej strony lub cos tam nie laczy i pasuje tam zagladnac, brake left light failiture to samo lewa zarowka stopu spalona albo styki trzeba przeczyscic tu masz linka http://www.forum.alfaholicy.org/147/...t_failure.html
    Tutaj demontaz navi http://www.forum.alfaholicy.org/147/...nnect_nav.html
    Wszystko o tym masz na forum, szukanie dlugo Ci nie zejdzie.
    Ostatnio edytowane przez AdiUssj ; 09-09-2011 o 10:33

Użytkownik Maniak resoraków Avatar siapek
    Mieszka w
    W-wa Centralna
    Auto
    147 JTD 16V TI

Domyślnie

przyspieszony kierunkowskaz to nie jest spalona żarówka ? moze wilgoc sie dostala?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Jaworzu
    Auto
    Była Alfa 145 2.0 QV, Alfa 147 JTD.Jest Alfa 159 1.9 JTDM SW

Domyślnie

Sprawdź czy są czyste styki w wtyku do tylnej lampy.

Użytkownik Romeo Avatar Lucas83
    Auto
    Nissan Murano Z 51 3.5L V6

Domyślnie

Co do rys ----- > Lakiernik i polerka z miękkim padem około 50zł za rysę na elemencie.

Sam za polerkę mechaniczną się nie bierz bo ..... hmm bo się potniesz jak zobaczysz efekt :] odpuść sobie "wspaniały" pomysł "sam to zrobię"

Ręcznie możesz wypolerować pastą Farecla G3 a potem wykończyć G10 - zabawa na kilka h - efekt trwały

Tempo - stosuj wilgotną mikrofibrą - efekt nietrwały? Bo za krótko się przyłożyłeś i zatarłeś jedynie powierzchnię. UWAŻAJ NA GRUBE frakcje Tempo jest OK, ale miewa "farfocle" które mogą nieźle porysować klar. Nie trzyj też mocno bo porobisz sobie swirlsy (kółka rys widoczne w słońcu), lub przetrzesz klar do bazy - ale to już trzeba na prawdę mocno "chcieć"

Bez fot więcej Ci nie powiem....wszak ja nie Wróżbita Maciej

Dziękuję Bardzo
    Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
    Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
    Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV

Andrzej1815
    Gość

Domyślnie

światła zobiłem i faktycznie styk jest przepalony muszę nową kostkę kupić, radio również wyciągłem i przecyściłem laser i płyty czyta, co do stukania zacisku mam krzywe tarcze, podobnie i alusy ale cięzko znaleść jakieś ładne w dobrej cenie chyba że ktoś z forumowiczów ma do sprzedania, pozostają te dziwne stukoty i aktualizacja soft w navi, i dlaczego mam taki słaby pilot mimo nowej baterii????????? i co sądzicie o chipie. ??

Użytkownik Romeo Avatar kiler_911
    Mieszka w
    Rzeszów/Ostrowiec Św.
    Auto
    147 1.9 JTD 8V

Domyślnie

Pilot trzeba by rozebrać, i tam są 3 mikroprzełączniki po jednym na jażdy przycisk do zamykania, otwierania i bagażnika. Z czasem luty fabryczne nie przewodzą tak jak powinny, i po wciśnięciu przycisku przełącznik działa jednakże rezystancja jest za duża i stąd słaby sygnał. Przelutowanie mikroprzęłączników bądź wlutowanie nowych poprawia sytuację.

Andrzej1815
    Gość

Domyślnie

ok będę się pilotem dzisiaj bawił a czy te felgi będą pasowały do alfa 147 http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-14...798666484.html nie chodzi mi o wygląd tylko o et i średnice otworów centrujących czy podejdą??? czy alfa ma inne parametry?? a i jeszcze jedno pytańko czy jak mam wersję softu teraz już 26,13 to mogę zainstalować 5,00 czy nie ma takiej opcji????
    Ostatnio edytowane przez Andrzej1815 ; 10-09-2011 o 08:23

Użytkownik Maniak resoraków Avatar siapek
    Mieszka w
    W-wa Centralna
    Auto
    147 JTD 16V TI

Domyślnie

będą pasowały. a nie taniej Ci wyjdzie jak naprostujesz te co masz ?

Użytkownik Romeo Avatar kiler_911
    Mieszka w
    Rzeszów/Ostrowiec Św.
    Auto
    147 1.9 JTD 8V

Domyślnie

Nie kupuj do alfy innych alusów niż alfowskie! To prawie profanacja Poszukaj sobie 17 calowych w "trzy kółka" warto nie jeść 2 miesiące dla nich