Witajcie.
Mam pewien problem z autem. Nie chce odpalić. Żadnych błędów na komputerze nie ma. Paliwo do pompy dochodzi. Imobilizer ok. Ciśnienie na komputerze pokazuje około 250 - 280 bar. Czyli w normie. świece ok. czujnik wału korbowego i fazy rozrządu nowe. Tu ciekawostka. sprawdziłem przewód od fazy rozrządu. 2 przewody mają przejście normalnie, a trzeci przewód ma przerwę. Kiedy połączyłem ten przewód zrobiłem mostek zwykłym przewodem na komputerze zaświeca się błąd przepływomierza i p0220 (Przepustnica /czujnik położenia pedału /przełącznik B - usterka). I w tym momencie nie wiem co jest grane. Po wypięciu czujnika wału i fazy rozrządu nie pokazuje ich jako błąd na komputerze. Wypiełem przepływomierz i całą resztę osprzętu która nie bierze udziału w początkowej fazie rozruchu i nic. Na samostarcie auto zapala ale jak tylko się skończy samostart to gaśnie... Ma ktoś jakieś normalne schematy do ecu? Gdzie jaki kabel leci i do czego? ;-/ Macie jakieś pomysły o co chodzi? Komputer jest sprawny bo po włożeniu do innej alfy 166 auto pracuje normalnie.. alfa jest z 1999 roku.
Pozdrawiam
Bartek