[B]witam. mam mały problem z moja alfa. kiedy jest zimny, temperatura nie przekroczy 70 stopni to dziwnie przerywa... w czym jest problem ?
[B]witam. mam mały problem z moja alfa. kiedy jest zimny, temperatura nie przekroczy 70 stopni to dziwnie przerywa... w czym jest problem ?
silniczek krokowy? sprawdz na kompie? miałem kiedys podobnie jak mi zalazli silni i przełączył sie w tryb awaryjny...zresetuj najpierw przez odłaczenie na chwile aku i zetkniecie klem...
ok, a co do tego tematu... od kad przerywa zaczal kopcic jak by mial [złą] mieszanke czy cos... slyszalem tez ze jakis czujnik od temp silnika ale czy to prawda ? podobno sa 2 czujniki ? ? ?
Kolego pisz swoje posty bez przekleństw
Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 21-09-2011 o 21:39
Jak przerywa, w jakiej pozycji gaz, nie strzela do kolektora, nie pali więcej? "Przerywanie" powodują świece, kable, uszkodzona przepustnica, przelewanie paliwem z powodu sondy czy lejącego wtrysku, nawet przepływka może powodować strzały które można nazwać "przerywaniem". I który rok auta, bo to też dość ważne. Najlepiej podpiąć pod kompa, sprawdzić sondę i błędy sprawdzić, pewnie jakiś już wisi.
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
99/00 rok, sonda nowa, robili mi w salonie fiata i ja wykluczam.... przed zepsuta sonda tez mialem to ( przerywanie ) bledy mi pokasowali.
ja juz nie wiem... odpadam ;x
podobno tez chyba swiece... ale czemu kopci ? oleju nie bierze ani grama.... caly czas mysle. teraz co jest ladna pogoda to cisza. jak jest chlodno, lekko deszczowo to widac ze kopci... moze to ajkas magia ? ;x